Landelijk Wonen

Zweefdeurkast

Heb je veel opbergruimte nodig voor je kleding en houd je van strakke, moderne kasten? Dan is een zweefdeurkast een goede keuze. 

Bij een zweefdeurkast schuiven de deuren over elkaar heen en de deuren worden aan de buitenkant van de kast gemonteerd. Omdat het schuifdeuren zijn, besparen ze veel ruimte ten opzichte van een standaard draaideurkast waar je ruimte vrij moet houden om de deuren open te kunnen doen.


Kies voor een kast op maat

Een zweefdeurkast is in veel verschillende breedtes verkrijgbaar en heeft minimaal twee deuren, kies je voor een bredere kast dan kunnen dit er drie of meer zijn. Er zijn ook aanbieders die de kasten helemaal op maat maken voor jouw slaapkamer. Zo kun je een hele kastenwand op maat creëren die makkelijk een hele muur kan beslaan.

Aan de binnenkant heb je een zee aan opbergruimte die ook naar jouw wensen samen te stellen is. Heb je liever veel legboorden, of wil je ook een ladesysteem en een hanggedeelte? Het kan allemaal.
Een zweefdeurkast is hoger dan de meeste traditionele kasten dus dat geeft nog extra opbergruimte.


Een uitstraling die bij je slaapkamer past

Een zweefdeurkast heeft een strak en modern uiterlijk wat, door te kiezen voor een kleur of motief passend bij je slaapkamer, je slaapkamer inrichting helemaal afmaakt. 

De deuren hebben meestal een aluminiumomlijsting en je kunt kiezen voor spiegelpanelen, hout of een gekleurd paneel. Naast de hout en houtlook deuren, worden wit en zwart vaak gekozen voor een zweefdeurkast. Wil je je slaapkamer graag groter laten lijken, kies dan voor wit of een lichte houtkleur in combinatie met spiegelpanelen. Zo lijkt je slaapkamer ruimer en lichter en kun je meteen zien of je kledingcombinatie geslaagd is!


Verschil schuifdeur- en zweefdeurkast

Een zweefdeurkast en een schuifdeurkast hebben beide deuren die schuiven en lijken qua uitstraling op elkaar. Toch is er een belangrijk verschil. Bij een zweefdeurkast hangen de deuren als het ware voor de kast en zitten ze enkel bevestigd aan een rail aan de bovenkant. Bij een schuifdeurkast vallen de deuren binnen de kast en zitten ze ook in een rail aan de onderkant.

Het ontbreken van de onderste rail bij een zweefdeurkast heeft een groot voordeel ten opzichte van stof. In de onderste rail kan na verloop van tijd stof ophopen en kan een schuifdeurkast problemen krijgen bij het openen en sluiten. Als je kiest voor een zweefdeurkast heb je hier dus geen last van.

Prijzen

De prijzen van een zweefdeurkast lopen flink uiteen. Factoren die meespelen zijn de afmetingen, de materiaalkeuze (bijvoorbeeld MDF of hout), wil je een standaardmodel of maatwerk en wil je spiegeldeuren of niet. Ook jouw keuze voor de indeling zal de prijs behoorlijk beïnvloeden. Standaard hebben de meeste kasten een aantal legboorden en een hanggedeelte, maar als je één of meerdere ladeblokken toe wilt voegen, of extra legboorden zal hier een meerprijs aan zitten.

Bron: stylishcolors.eu