Landelijk Wonen

Zo berg je mooi je sieraden op

Vooral vrouwen hebben er nog wel eens een handje van om heel veel verschillende soorten sieraden in huis te hebben. Als je deze niet goed opbergt, kan het dan ook een groot zooitje worden waarbij alles aan elkaar vasthaakt en het een grote knoop wordt. Wat is nou de beste manier om je sieraden op te bergen en het er ook nog eens leuk uit te laten zien in huis?

Vaas en takken

Wil je je huis wat opvrolijken? Dan is dit zeker een win-win situatie. Plaats een paar takken met verschillende zijtakjes in een vaas. Nu is dit nog niet heel bijzonder, maar hang er nu eens een paar kettingen of andere sieraden aan! Zo creëer je een eigen sieradenboom. Erg overzichtelijk en een leuke eye-catcher als mensen op bezoek komen.

Fotolijst of canvas

Een hele praktische, maar ook erg speelse en leuke manier om kettingen en oorbellen op te bergen, is door een canvas of fotolijst te gebruiken. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Je kunt een lijst met witte achtergrond gebruiken, maar je kunt ook een schilderij pakken met een mooie plaatje erop (bijvoorbeeld bij de Xenos of Action vandaan) en hier je sieraden in hangen. Voor oorbellen kun je met een prikpen eerst gaatjes prikken, waarna je de oorbellen in de gaatjes kan stoppen en op het canvas laat hangen. Voor kettingen kun je bijvoorbeeld punaises of andere kleine uitstekende knopjes gebruiken, waarna je hier je kettingen aan kunt hangen. Een andere manier is om mooie stukjes touw of lint te spannen tussen de zijkanten en hier je sieraden aan te hangen. Deze lijsten kun je aan de muur hangen, waardoor je een eigen kunstwerk van sieraden maakt. Het geeft een vrolijk en mooi beeld en je kan gaan spelen met kleuren.

Stolp

Alles in een stolp ziet er uit alsof het belangrijk is. Waarom zou je het anders zo veilig opbergen? Het leuke aan een stolp is dat je er een mooie chique look aan geeft. Daarnaast kun je er leuke kleurencombinaties in maken en deze plaatsen waar je maar wilt. Berg bijvoorbeeld een stapeltje armbanden erin op, of schuif je ringen om een staafje en zet deze erin.

Kopjes en schoteltjes

Heb je een kaptafeltje? Tik dan eens een paar mooie ouderwetse kop en schotel setjes op de kop bij een kringloop bijvoorbeeld. Verspreid ze over je tafel en vul ze met wat sieraden. Je kunt ook schaaltjes gebruiken die je al in huis hebt en eigenlijk nooit gebruikt, maar te mooi vind om weg te doen. Zo worden ze alsnog gebruikt en heb jij je sieraden gesorteerd.