Landelijk Wonen

Welke tafelkleden passen in een landelijk interieur?

Steeds vaker zien we heel duidelijke thema’s in interieurs: modern, industrieel, brocante, strak of juist heel landelijk. Bij ieder interieurtype hoort natuurlijk een aparte stijl van aankleding en accessoires. Bij een strak, modern interieur passen bijvoorbeeld hoogglans, vierkante grote vazen beter dan in een brocante interieur. Daarbij passen houttinten en ‘imperfect’ afgewerkte producten beter. Brocante en landelijke interieurs lenen zich doorgaans ook goed voor combinatie met moderne accessoires. Tafelkleden en tafellopers bijvoorbeeld. Maar welke? Hier wat tips:

1. Damast dessins

Typisch voor landelijke interieurs: damasten tafelkleden. Dat zijn die witte geweven tafelkleden met een wit dessin erin. Heel stylish en nostalgisch tegelijkertijd!

 

Damast

 

2. Wit, zwart, grijs/klei en bruin

Dat zijn de beste kleuren voor in een landelijke inrichting. Immers, te fel en kleurig doet af aan je rustige, gezellige interieur. Mocht je toch liever voor wat kleurigers gaan dan bovengenoemde kleuren? Kies dan pasteltinten. Het belangrijkst is dat je niet overdrijft met kleuren.

 

3. Maak het niet te druk

Vaak zijn landelijke interieurs van zichzelf al wat drukker en voller dan strakke, moderne omgevingen. Immers zorgen alle rustieke houten details daar voor. Het is dan ook belangrijk om zo’n interieur niet nog veel drukker te maken met het toevoegen van aankleding en accessoires. Zorg dus voor een mooi tafelkleed met eventueel een stijlvolle, bijpassende tafelloper, maar houd het daar dan ook bij.

Ga voor meer inspiratie over tafelmode en tafelkleden naar Cottona.nl!