Landelijk Wonen

Welke schuurmachines bestaan er?

Als klusser wil je natuurlijk weten welke schuurmachines er allemaal bestaan. Tja, een vraag die niet al te moeilijk is, maar wel een antwoord waard is. Het zou natuurlijk zonde zijn als je de verkeerde schuurmachine koopt die niet helemaal voldoet aan je eisen. Daarom vind je in dit bericht informatie over de schuurmachine soorten. Gelukkig zijn er altijd wel aanbieders die hier een overzicht van hebben, maar voor de mensen die nog even een samenvatting willen kan dit toch wel handig zijn. Laten we maar meteen beginnen met de bandschuurmachine.

Bandschuurmachine

De bandschuurmachine is de zwaargewicht onder de handschuurmachines. Deze machine biedt namelijk een handige functie. Namelijk het snel en in grote hoeveelheid afnemen van materiaal. Dit door zijn schuurband die wordt aangedreven door een elektromotor met een hoog vermogen. Andere handschuurmachines maken niet gebruik van een schuurband, maar wel de stationaire schuurmachines. Dat geeft wel aan dat het om een schuurmachine gaat met een hoge schuurcapaciteit.

Delta schuurmachine

De delta schuurmachine heeft in tegenstelling tot de band- en vlakschuurmachine andere eigenschapen. Daarom wordt de delta schuurmachine ook vaak ingezet op moeilijk begaanbare plekken. Deze machine heeft namelijk een driehoekvormige schuurzool, vandaar ook de naam ‘delta’. Delta staat namelijk voor driehoek. Deze driehoekvormige schuurzool geeft klussers de mogelijkheid om ook lastige oppervlakken te kunnen schuren. Dan hebben we het niet over hoeken groter dan 90 graden, maar over veel kleinere. Natuurlijk is de vlakschuurmachine ook in te zetten voor de hoeken groter dan 90 graden.

Vlakschuurmachine

De vlakschuurmachine heeft een vierkante schuurzool. Zoals de naam al aangeeft is deze machine inzetbaar voor de vlakke ondergronden. Daarnaast maken vlakschuurmachines gebruik van trillingen om schuurbewegingen te creëren. Zo kan een vlakschuurmachine tot wel 14.000 schuurbewegingen per minuut maken. Er zijn zelfs schuurmachines die vaker trillen per minuut en dus ook meer afnemen in een korte tijd.Soorten schuurmachines