Landelijk Wonen

Welke meubels passen in een landelijke tuin?

De laatste jaren is de luxe in de tuin behoorlijk toegenomen. Door de strakke, gedetailleerde designs van de tuinmeubelen is het terras bijna niet meer te onderscheiden van de woonkamer. Als reactie op deze sterke toename van luxe, zien we dit jaar een groeiende behoefte aan een tuin waarin de natuur weer meer de ruimte krijgt. Welke tuinmeubels er bij deze landelijke tuinen passen, lees je in dit artikel.

Teakhouten meubelen

Teakhout is bij uitstek het populairste hout voor de productie van tuinmeubelen. Het hout is enorm duurzaam door de natuurlijke oliën waar het over beschikt. Door deze oliën blijft het hout zelfs zonder beitsbehandeling jarenlang mooi. De olie vormt als het ware een natuurlijke beschermlaag. Teakhouten meubelen zijn daarnaast weersbestendig, waardoor je ze het hele jaar door buiten kunt laten staan. Wel krijgt het teakhout na verloop van tijd een donkerdere kleur.

Wicker

Hoewel wicker geen natuurlijk materiaal is, ziet het er wel heel natuurlijk uit. Deze kunststof draad is een geliefd alternatief voor het natuurlijke rotan, dat vroeger voornamelijk gebruikt werd om meubels van te vlechten. Aangezien rotan gevoelig is voor slijtage, wordt er tegenwoordig vrijwel alleen nog maar gevlochten met wicker. Naast het feit dat dit materiaal een stuk duurzamer is, kan het ook in verschillende kleuren vervaardigd worden. En dat biedt weer meer mogelijkheden voor het design van meubelen. Tuinmeubelen van wicker worden allemaal met de hand gevlochten. Deze arbeidsintensieve klus levert ambachtelijke tuinmeubels op en die ambachtelijkheid past goed in een landelijke tuin.

Klassieke bistroset

De landelijke tuin kenmerkt zich vooral door een knusse sfeer. Een klassieke bistroset past hier perfect bij. Deze sets bestaan vaak uit een klein tafeltje met twee stoeltjes en hebben een warme, gezellige uitstraling. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel functioneel. Ze nemen weinig ruimte in en zijn perfect om lekker aan te lunchen, borrelen of relaxen. Meer inspiratie nodig voor je eigen landelijke tuin? Breng een bezoek aan Fonteyn.