Landelijk Wonen

Welke decoupeerzaag kiezen?

decoupeerzaagWelke decoupeerzaag kun je het beste kiezen als je wilt klussen? Een goede vraag die vaak wordt gesteld door zowel beginnende als gevorderde klussers. Het antwoord hierop is niet voor elke
klusser hetzelfde. Dit heeft voornamelijk te maken met een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit die je zoekt of het budget dat je ervoor over hebt. Kortom! Dat maakt het een stuk lastiger om een keuze te maken en de decoupeerzaag te vinden die bij je past. Hieronder vertellen wij meer over drie verschillende decoupeerzagen. Elke decoupeerzaag heeft zo zijn eigen functionaliteiten en mogelijkheden voor inzetbaarheid. Om te beginnen met de beugelgreep decoupeerzaag.

Beugelgreep decoupeerzaag

De beugelgreep decoupeerzaag is de meest bekende decoupeerzaag. De naam heeft die te danken aan de ‘beugelgreep’. Hiermee wordt bedoeld dat de beugel zich boven de decoupeerzaag bevindt. In de beugel is de aan/uit knop bevestigd. Het voordeel van deze vorm is dat je de machine goed kunt vasthouden en optillen. Een bijkomend nadeel is dat op de kop werken met deze machine een stuk moeilijker is. Hiervoor kan een T-handgreep decoupeerzaag uitkomst bieden.

T-handgreep decoupeerzaag

De T-handgreep decoupeerzaag heeft de vorm van de letter T. Je moet je hierbij een liggende T inbeelden waar de rechtopstaande poot van de T de handgreep voorstelt. Het voordeel van deze vorm is dat die over een handpalm beschikt. Met de handpalm wordt bedoeld dat de machine lekker in de hand ligt. Een bijkomend voordeel is dat je ook op de kop kunt werken met deze decoupeerzaag.

Accu decoupeerzaag

Het is niet altijd handig om te werken met een decoupeerzaag die werkt op 230V. Een goede vervanger hierop is de accu decoupeerzaag. Deze decoupeerzaag is speciaal ontworpen, zodat je flexibel zonder netstroom in de buurt toch kunt zagen. Ideaal wanneer je werkzaamheden moet verrichten, maar je niet beschikt over enige spanning. Ook heb je geen last meer van bekabeling die tekort is of overal achter blijft haken.

Bron: Decoupeerzaagkopen