Landelijk Wonen

Wees gerust, neem een inboedelverzekering

Stel je eens voor, je hebt een mooi huis gekocht en je bent druk bezig met de inrichting ervan. Je koopt een nieuwe bank, bestelt een complete keuken en doet een paar nieuwe elektronica aankopen. Vooral hartstikke leuk natuurlijk, maar heb je er ook over nagedacht wat er gebeurd als er bijvoorbeeld brand bij jou thuis uitbreekt of wanneer er is ingebroken?

Wanneer je geen inboedelverzekering hebt ben je voor deze spullen niet verzekerd. Alle schade, zowel financiële als emotionele schade, is zonder een inboedelverzekering voor jouw eigen risico. Wanneer je geen verzekering afsluit zul je dus altijd zelf opdraaien wanneer er een brand uitbreekt of een inbraak heeft plaats gevonden. Geen fijne gedachte en het is dus zeker aan te raden om een inboedelverzekering af te sluiten wanneer je bezig bent met je woninginrichting. Als je een inboedelverzekering hebt, worden gestolen of kapotte spullen namelijk vergoed door de verzekering.

Een inboedelverzekering is bovendien iets anders dan een woonverzekeringen. Een woonverzekering heeft alleen betrekking op je huis en de roerende eigendommen rondom een huis. Wanneer je een woonverzekering hebt, ben je dus wel verzekerd als er iets met je schuur gebeurd of wanneer er dakpannen of iets dergelijks schade hebben. Een woonverzekering wordt ook wel een opstalverzekering genoemd, maar is dus zeker iets anders dan een inboedelverzekering. Het is daarom ook belangrijk om beide af te sluiten en niet alleen voor het een of het ander te gaan. Hoewel een inboedelverzekering niet verplicht is en je dus vrij bent om hierin zelf een keuze te maken.

Als je een inboedelverzekering gaat afsluiten moet je bovendien erop letten dat je jezelf niet oververzekerd of onderverzekerd. In het laatste geval krijg je namelijk te weinig terug van de verzekeraar mocht er iets gebeuren. In het eerste geval, bij oververzekering, betaal je juist te veel aan je verzekeraar terwijl dit helemaal niet nodig is.

Wil je meer weten over verzekeringen? Kijk dan eens op Gerust.nl daar vind je allerlei informatie die je op weg kunnen helpen als je bezig bent met het afsluiten van een verzekering.