Landelijk Wonen

Waarom naar Zweden verhuizen?

Zweden, een land in Scandinavië met zo’n 9,5 miljoen inwoners is een van de meest rijke en welvarende landen ter wereld. Het land behoort wel tot de Europese Unie, maar het betaalmiddel is nog steeds de Zweedse kroon.
Zweden is om veel redenen een perfect land, als u emigratieplannen heeft. Waarom zou u verhuizen naar Zweden? Dat licht ik u toe in dit artikel.

Zweden en de natuur

Zweedse natuurZweden is het grootste land van Scandinavië en ongeveer 11 keer zo groot als Nederland. Een groot gedeelte van het land heeft uitgestrekte naaldbossen en dan met name het noorden. Aan de grens met Noorwegen wordt het landschap glooiend, met het hoogste punt Kebnekaise met 2114 meter. Naast de schitterende naaldbossen van Zweden, heeft het land ook vele meren. Het grootste meer is het Vänermeer.
In deze, vaak ongerepte, natuur komen nog populaties voor van elanden, beren en andere zoogdieren. Al deze natuurgebieden (en de dieren) worden beschermd door de overheid, middels reservaten en parken. De eerste reden om naar Zweden te verhuizen, ongerepte natuur en veel bijzondere dieren.

Zweden en rust

Doordat Zweden in bepaalde gebieden erg dun bevolkt is, is er in veel gebieden sprake van absolute rust. Je kunt hier makkelijk kilometers rijden en niemand tegen komen. Dit in tegenstelling tot Nederland, waar het erg dichtbevolkt is. Uitgestrekte bossen, veel rustgevende meren en berglandschappen. Zoek je rust? Dan is Zweden de ideale bestemming.

Zweedse volk

Het Zweedse/Scandinavische volk is zeer rustig en vredelievend. Al meer dan 200 jaar geen oorlog voeren en bemiddeling is altijd bespreekbaar bij dit volk. Daarnaast houden ze graag het land schoon, met name als het gaat om de bossen en de meren.
Het volk staat bekend in eerste instantie afstandelijk te zijn, maar dit heeft al reden dat ze erg gesteld zijn op privacy. Dit gunnen ze anderen ook. Ben je eenmaal bekend, zullen ze zich opener opstellen.

Zweden is dus al met al een leuk land om naar te verhuizen, als u van rust en ruimte houdt!