Landelijk Wonen

Waarom is spouwmuurisolatie interessant?

Om te beginnen is het aanbrengen van spouwmuurisolatie sowieso een goede keuze. Het is namelijk zo dat deze vorm van isolatie (in tegenstelling tot wat veel mensen denken) geen grote investering vraagt. Bovendien heb je de kosten in veel gevallen al in enkele jaren terugverdiend. En wat te denken van het milieu? Met geïsoleerde spouwmuren zal je huis immers minder koud worden en hoef je daardoor minder hard te stoken. Kortom, met isolatiemateriaal in je spouwmuren vergroot je niet alleen je wooncomfort, maar lever je ook nog eens een bijdrage om de klimaatverandering tegen te gaan. Voordelen genoeg als je het ons vraagt! Maar voor iedereen die nog twijfelt om spouwmuurisolatie offertes op te gaan vragen, hebben we onderstaande alinea’s opgesteld waarin je meer leest over de voordelen van het isoleren van de spouwmuren.

Wat kan een geïsoleerde spouwmuur voor je betekenen?

Spouwmuurisolatie-offertesZoals we in de inleiding hebben aangegeven, zijn er vele voordelen aan een geïsoleerde spouwmuur verbonden, maar er is meer. Heb je toevallig last van tocht in huis? Dan kan dat betekenen dat die tocht door een ongeïsoleerde spouwmuur naar binnenkomt. Immers, in een ongeïsoleerde muur zitten vele naden en kieren waardoor de wind eenvoudig je huis binnen kan dringen. Het gevolg hiervan is dat in de koudere maanden het maar moeilijk warm wordt in je woning en het in de zomer erg lastig kan zijn om een aangename temperatuur binnenshuis te krijgen. Wanneer je isolatiemateriaal in de spouwmuren aan laat brengen, zul je in ieder geval geen last meer hebben van tocht dat via de muren je woning binnendringt.

Schimmels

vaak zie je in oudere huizen dat er op de muren schimmelvorming is. Dit komt door een hoog vochtgehalte dat gecombineerd wordt met een koud huis. Met spouwmuurisolatie verhoog je de temperatuur binnenshuis, waardoor er op de spouwmuren minder snel schimmel kan gaan groeien. Bedenk echter wel dat geïsoleerde spouwmuren geen garantie zijn om schimmelvorming tegen te gaan. Hoe goed je huis ook is geïsoleerd, ventilatie is altijd van essentieel belang om ongemakken in je woning te voorkomen.

De verkoopbaarheid van je woning

Het laatste voordeel dat we met je willen bespreken, is dat een woning met geïsoleerde spouwmuren meer wooncomfort biedt dan een woning waarvan de muren niet zijn geïsoleerd. Wanneer je in de toekomst besluit om je huis te verkopen, kan het voor toekomstige kopers aantrekkelijker zijn om je woning te kopen wanneer de muren van isolatiemateriaal zijn voorzien. Kortom, van spouwmuurisolatie heb je zowel op de korte termijn als op de lange termijn profijt!