Landelijk Wonen

Voordelen van een plissé vliegendeur

Nog niet zo lang geleden was er nog niet zo veel keuze om de insecten buiten de deur te houden dan alleen de deur zelf. Inmiddels is een groot aantal mogelijkheden om insecten buiten te houden. Een daarvan is de plissé vliegendeur. In dit artikel wordt meer verteld over de voordelen van een plissé vliegendeur.

Het is functioneel

Het allerbelangrijkste van een plissé vliegendeur is natuurlijk dat deze daadwerkelijk functioneel is. Met een plissé vliegendeur is het namelijk mogelijk om wat frisse lucht naar binnen te laten zonder dat er vliegen, muggen of andere vervelende beestjes het huis binnenkomen. Dit zorgt ervoor dat een vliegendeur altijd een betere optie is dan het openlaten van de deur zonder iets wat het huis afschermt.

Mogelijkheid tot pollenwerend gaas

Heb je toevallig last van hooikoorts en kunnen eigenlijk in het hoogseizoen van de pollen de deuren niet open omdat je dat teveel last van hooikoorts hebt? Dan is een plissé vliegendeur ook een prima optie. Bij de plissé vliegendeuren is er namelijk een optie om te kiezen voor pollenwerend gaas. Zo is het dus mogelijk om in de zomer gewoon lekker de deuren open te zetten en een plissé vliegendeur te plaatsen. Hierdoor kan het huis alsnog voorzien worden van wat frisse lucht.

Gemakkelijk te gebruiken

Eenmaal geplaatst is de vliegendeur ook zeer gemakkelijk te gebruiken. Zo kunnen kinderen en wat oudere mensen die last hebben van krachtsverlies de deur gemakkelijk open en dicht doen. Dit komt omdat deze deuren simpel open en dicht geklikt kunnen worden met een onderstrip. Op het moment dat de herfst er weer aankomt is de hordeur vervolgens ook weer gemakkelijk te verwijderen en op te bergen.

Vliegendeur op maat laten maken

Het is ook mogelijk om vliegendeuren op maat te laten maken. Het enige wat je hoeft te doen is het volgen van de meet instructies van de leverancier en vervolgens de maten door te geven. Het is wel belangrijk goed de instructies door te nemen, want op het moment dat de maten verkeerd worden doorgegeven is de leverancieren van de vliegendeuren niet meer aansprakelijk.