Landelijk Wonen

Verhuisbedrijf inschakelen

Als je gaat verhuizen komt er veel werk op jou af. Je moet in het nieuwe huis vaak nog wel het nodige klussen, wat erg veel tijd kost. Ondertussen moet je ook nog in het oude huis je spullen uitzoeken en inpakken. Daarnaast gaat ook al het andere werk nog gewoon door, je moet bijvoorbeeld zorgen dat de kinderen op tijd op school zijn, er moeten boodschappen gedaan worden, etc. etc. Het is dus een hectische tijd. Er zijn echter ook zaken die een verhuisbedrijf voor jou kan doen. Een verhuisbedrijf inschakelen kan dus wat rust scheppen.

Verhuisbedrijf inschakelen

Veel mensen denken dat een verhuisbedrijf uit Roosendaal alleen spullen verhuisd. Dit is echter niet het geval. Een verhuisbedrijf doet veel meer. Als je dit wilt, pakken zij ook nog alle spullen voor jou in. Op elke doos zullen zij noteren uit welke ruimte de spullen komen en wat er ongeveer in zit. Daarna verhuizen zij jouw spullen en in jouw nieuwe huis zullen zij er voor zorgen dat al jouw spullen weer in de juiste ruimte komen te staan. Dit is voor hen erg eenvoudig, omdat zij goed op de dozen genoteerd hebben waar de spullen thuis horen en wat er in zit. Ook meubels zullen zij gelijk, zo veel mogelijk, op de juiste plaats neerzetten. Jij hoeft alleen maar aan te geven waar jij de kast, bank, etc. wilt hebben.

Verhuizen naar een ander continent

Als jij naar het buitenland gaat verhuizen en jouw spullen moeten met een boot verhuisd worden. Dan zullen de verhuizers er voor zorgen dat er een zeecontainer bij jouw woning geplaatst wordt. Zij verpakken alle spullen erg goed, zodat deze niet kunnen beschadigen. Ook zetten zij jouw spullen op een dusdanige manier in de zeecontainer, zodat ze zo min mogelijk kunnen schuiven en dus beschadigen. Als de container vol is, dan gaat deze naar de boot. De boot vertrekt (als deze vol is) naar het continent waar jij gaat wonen. Daar aangekomen zorgen verhuizers van dat land dat de container bij jouw nieuwe woning afgeleverd wordt. Je kunt er voor kiezen om de container zelf leeg te halen, maar dit kan ook voor jou gedaan worden.

Kosten

Een verhuisbedrijf inschakelen kost uiteraard geld. Hoe meer je hen laat doen, hoe hoger de kosten zijn. Dit is logisch. Maar als jij alles zelf doet, kost het veel tijd en je moet waarschijnlijk ook nog een bus of iets dergelijks huren. Het huren van een bus (met laadklep) kost ook geld en stel dat je schade rijdt of dat er iets anders gebeurt, dan moeten deze kosten ook betaald worden. Als je een verhuisbedrijf inschakelt loop jij dit risico niet, dit risico is voor het verhuisbedrijf. Al met al is het dus helemaal niet zo duur om een verhuisbedrijf in te schakelen. Als jij hiervoor kiest, zal je merken dat dit jou heel veel werk en zorgen uit handen neemt. Jij hebt op deze manier meer tijd over om te klussen in jouw nieuwe huis en om al het andere werk (kinderen naar school brengen en ophalen, boodschappen doen, etc.) gewoon door te laten lopen. Dit is ook belangrijk. Succes met de verhuizing.