Landelijk Wonen

Tips voor het kopen van eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen heb je in verschillende soorten en maten. En dat maakt het vinden van de perfect eetkamerstoelen niet altijd even makkelijk! De stoelen moeten natuurlijk perfect matchen met de rest van je interieur, maar natuurlijk moeten ze ook nog eens lekker zitten. Maar waar moet je eigenlijk op letten wanneer je nieuwe eetkamerstoelen gaat kopen? Dat vertellen we je graag in deze blog.

Zithouding

Ook bij eetkamerstoelen is de juiste zithouding belangrijk. Een goede zithouding zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld geen rugklachten krijgt. Maar de vraag is natuurlijk wat de juiste zithouding is! In de ideale situatie rust je rug tegen de rugleuning van de stoel. En de bolling van de rugleuning hoor in het holle gedeelte van je rug te vallen.

Zithoogte en diepte

Bij de juiste zithouding hoort ook een goede zithoogte en diepte van de stoel. Een stoel heeft vaak een gemiddelde zitdiepte van 40 cm en de zithoogte is vaak gemiddeld 46 cm hoog. Wil je bepalen wat de juiste zitdiepte is? Maak dan een gebalde vuist en kijk of hij tussen je knieholte en de voorzijde van de zitting kunt plaatsen. Is dat het geval, dan heb je de juiste zitdiepte gevonden. Om de juiste hoogte te bepalen is het de bedoeling dat je heupen iets hoger zitten dan je knieën.

Hoogte eettafel

Ben je alleen op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen? En heb je al wel een eettafel? Dan is het belangrijk om van te voren de poten van de tafel op te meten, zodat je zeker weet dat de hoogtes op elkaar aansluiten. Let daarbij ook op eventuele armleuningen. Het zou zonde als de stoel daardoor niet onder de tafel past. Ben je op zoek naar een nieuwe eetkamertafel? Dan kun je de nieuwe stoelen natuurlijk perfect op de tafel afstemmen.

Diverse stijlen

Eetkamerstijlen zijn verkrijgbaar in vele soorten stijlen. Een stoel met een sledepoot veert met je mee. Terwijl je een stoel met wielen eenvoudig kunt verplaatsen. Heb je kinderen? Dan wil je misschien wel gewoon het liefst een stoel met 4 poten, zodat het stevig op de grond staat. Verder heb je landelijke, industriële, maar ook design eetkamerstoelen. Hierdoor kun je de stoelen eenvoudig afstemmen op de stijl van je interieur.

Eetkamerstoel kopen?

Een eetkamerstoel gebruik je elke dag opnieuw. Daarom is het van belang dat je goed nadenkt over de aanschaf ervan. Hou dus rekening met de zithoogte, zitdiepte en de hoogte van de eettafel. Voor nu wensen we je veel succes met de zoektocht naar de juiste eetkamerstoelen.