Landelijk Wonen

Terrashaarden, sfeerbrengers bij uitstek

Heb jij er ook al zo’n zin in? Aan het einde van een mooie zomerdag tot rust komen in de tuin; een biertje of wijntje in de hand, met hele gezin genieten. Daar hoort natuurlijk bij dat het op het terras wel lekker warm is. Ook in de zomer koelt het ’s avonds af. En dat is zonde, want waarom zou je niet nog wat extra uurtjes buiten vertoeven? Daarom is het ideaal om een terrashaard in je tuin te plaatsen. Met een terrashaard heb je namelijk een gezellige plek om samen te komen, en natuurlijk een heerlijke bron van warmte.

Het buitenleven zit in iedereen

Vind je jezelf een binnenmens of een buitenmens? Met een terrashaard in de tuin zul je vanaf nu in ieder geval in de tweede categorie vallen. Vooral aan het einde van een zomerdag is het heerlijk om nog even in de buitenlucht te zijn. Zet je luie stoel in de buurt van de haard en je kunt nog uren genieten van de dag.

Hoe zien terrashaarden er uit?

Je bent waarschijnlijk wel bekend met de potkachel en de vuurkorf. Dit zijn natuurlijk al mooie producten, maar met een terrashaard pak je het allemaal nét iets beter aan. Terrashaarden zijn namelijk zo ontworpen dat ze echt een aanvulling aan het uiterlijk van je tuin zijn. Er zijn  terrashaarden die precies lijken op de haarden en kachels voor in huis, maar er zijn ookterrashaarden met een uniek design voor buiten. Je hebt buiten dan ook meer ruimte. De populairste terrashaarden hebben een lange schacht, waardoor de rook goed afgevoerd wordt. Zo heb je wél het voordeel van het warme vuur, maar niet het nadeel van de rookontwikkeling. Terrashaarden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen (bijvoorbeeld gietijzer, roestvrij staal, corten staal) en in diverse kleuren (zwart, goudkleurig, roestkleurig en meer).

Nog meer verlichting

Als je liever een kleinere vorm van buitenverwarming wilt, zijn er nog genoeg opties. Ook als je de warmte en sfeer van je terrashaard wilt combineren met een ander product, is dat mogelijk. Op het gebied van buitenverwarming kun je namelijk ook kiezen voor buitenkachels, vuurschalen, en de altijd populaire vuurkorf.