Landelijk Wonen

Tafels in een landelijk interieur

Landelijk interieur: rustgevend

Ons hectisch leven brengt ons meer en meer naar onze thuis. Ons huis is een plek waar we ons terugtrekken en genieten. Daar spelen interieur- en meubelontwerpers graag op in. De landelijke stijl heeft veel succes en daar zijn we blij om. De kunststof stijl van de jaren ’70 en ’80 was misschien uniek. Sommigen grijpen er zelfs naar terug. Maar je kan moeilijk zeggen dat deze stijl rust brengt. De landelijke stijl daarentegen brengt de natuur in huis zonder dat het ouderwets of boers wordt. We bekijken hier graag eens de houten meubelen en dan in het bijzonder de houten tafels.

Houten tafels in alle maten

Bij een landelijk interieur passen uiteraard tafels in hout. Maar binnen deze categorie heb je nog enorm veel mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld de eettafel. Je hebt met zorg je huis uitgezocht. Waarom zou je dan niet met dezelfde zorg je meubels uitkiezen? Je zit dagdagelijks met het hele gezin aan de eettafel. Er komen bijvoorbeeld eiken tafel op maat (1)geregeld vrienden en dan blijkt je tafel te klein? Denk daarom bijvoorbeeld aan een eiken tafel op maat te laten maken. Je kan ze zo groot laten maken als je wil. Of wat dacht je van een boomstamtafel. Elk blad van een boomstamtafel is uniek. Je kan zelf het onderstel kiezen, en je hebt hierbij een uniek stuk in huis. Dit geldt eveneens voor de salontafel. Ook hier kan je kiezen voor een eiken tafel op maat. Vaak blijkt een salontafel te klein of te hoog of niet wendbaar genoeg. Er slingeren boeken op rond of je legt graag je voeten op de tafel bij het TV kijken. En ga zo maar door. Een eiken tafel op maat laten maken is hiervoor een ideale oplossing. Neem de keukentafel bijvoorbeeld. Terwijl jij kookt, spelen de kinderen graag spelletjes of maken hun huiswerk. Je wil dat deze tafel sterk is en lang meegaat. Ook daar kan je overwegen om een eiken tafel op maat aan te schaffen.

Voordelen van houten tafels

Houten tafels zijn vooral sterk en stijlvol. Ze zijn ook gemakkelijk te combineren met houten kasten, vloeren, ramen en deuren en ook met allerhande accessoires. Natuurlijke stoffen zoals katoen, wol en jute passen uitstekend bij houten tafels. Houten meubels kies je als je van gezelligheid en rust houdt. Hopelijk zien we deze trend nog heel lang.