Landelijk Wonen

Styling landelijke badkamer

Is het tijd om je badkamer op te knappen, dan kun je een landelijke stijl overwegen. Dit is een trend die voor zowel als de woonkamer, slaapkamer en de badkamer steeds populairder wordt. Landelijke badkamers kenmerken zich echter door lambrisering, badkuipen op pootjes, natuurlijke tinten, ambachtelijke meubelen en warme sfeer. Ben je geïnteresseerd? Dan lees je hier hoe je voor jezelf makkelijk een landelijke badkamer kunt maken.

Lambrisering

Een van de meest kenmerkende eigenschappen van een landelijke badkamer is lambrisering. Dit zijn houten planken die meestal verticaal tegen de muur aan worden geplaatst tot ongeveer één derde van de hoogte van de wand. Deze lambrisering is altijd geverfd in een gebroken witte tint, dus je hoeft hier geen duur hout voor te gebruiken. Omdat het een badkamer is, moet de verf echter wel kwalitatief zijn, zodat deze het hout goed kan beschermen tegen de hogere luchtvochtigheid. Heb je ook houten kozijnen in de badkamer, dan kun je deze in dezelfde kleur verven, zodat er overgang en rust wordt gecreëerd. Pas wel op voor lekkages, waterschade kan het hout aantasten.

De kleuren

Landelijke badkamers maken vaak gebruik van natuurlijke kleuren. Denk hierbij aan terracotta, zandkleuren, aardetinten en dit in combinatie met een gebroken witte tint. Spierwit is geen goed idee, omdat dit een te klinische indruk achterlaat. Het is juist de bedoeling dat de badkamer niet perfect en steriel oogt, maar ontspannend en warm.

De meubelen

Probeer zo veel mogelijk natuurlijke producten terug te laten komen in je meubelen. Hout is een erg veel gebruikt materiaal, maar denk ook aan een stenen wasbak of een bronzen douchekop. Ook is het niet vreemd om verschillende stijlen te combineren, zoals klassiek en modern en zijn ambachtelijk gemaakte meubelen door hun imperfectie perfect. Ook worden er vaak losstaande meubelen gebruikt, zoals baden, houten stoelen en tafels. Denk verder ook aan goede afzuiging. De luchtvochtigheid in de badkamer kan voor schimmel zorgen, wat natuurlijk niet heel fris is voor de meubelen, en ook schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Verdere accessoires

Hiernaast kun je je landelijke badkamer uitrusten met verschillende accessoires. Een houten kruk of planken, aardewerken zeephouders, juten gordijnen of rieten mandjes. Zolang het materiaal natuurlijk is en het een plattelandse sfeer uitstraalt, kun je het combineren. Denk ook aan een mooie stijlvolle radiator, dit kan een echter eyecatcher zijn voor de badkamer. Vraag eventueel een plaatselijk loodgieter om te helpen bij de installatie. Daardoor is het ook niet moeilijk om je huidige badkamer met een likje verf en de juiste accessoires zonder te veel geld te moeten uitgeven om te dopen naar een landelijke sfeer. Ga opzoek naar de landelijke stijl en je zal meer dan genoeg inspiratie op kunnen doen om ook jouw badkamer om te toveren.