Landelijk Wonen

Sprayparks

Een nieuwe trend in kinderplezier zijn de sprayparks. Overal zie je ze tevoorschijn komen en ze brengen heel veel lollige momenten met zich mee. Maar wat zijn nou sprayparks?

Sproeiers

Sprayparks zijn speeltuinen of parken waar de speeltoestellen vervangen zijn door fonteinen of sproeiers. Dat wil zeggen dat er veel water is. Je kunt het echter geen zwembad noemen aangezien het water in de meeste gevallen meteen weer afgevoerd wordt. Soms staat er zo’n klein laagje water dat je het kunt vergelijken met het pierebad van een zwembad. Echt zwemmen kun je dus niet, maar zo’n spraypark zorgt wel voor veel waterpret. Sprayparks kom je overal tegen, bij hotels, campings, pretparken, maar ook elders.

Openbare ruimte

Veel sprayparks staan in de openbare ruimte, dat wil zeggen plekken die voor de inwoners van een stad vrij toegankelijk zijn. Waren de parken vroeger alleen bedoelt om even tot rust te komen, een wandelingetje te maken of je lunch te nuttigen op een bankje. Nu is een park veel meer een echte ontspanningsruimte geworden. En met de komst van de sprayparks zie je dat jong en oud zich rondom de sproeiers verzamelen voor een heerlijke middag uit. Een handdoek meenemen naar het park is dan ook wat men tegenwoordig doet.

Verkoeling

Zeker op warme zomerse dagen kan het behoorlijk druk zijn in de sprayparks. Juist op die momenten zoekt iedereen verkoeling op en tref je voornamelijk ouders met kinderen aan op deze plekken. Lekker samen spelen in het verkoelende water. Een bijkomend voordeel is dat kinderen niet binnen zitten en ouders geen kind aan ze hebben. Het enige wat zij hoeven te doen is toekijken hoe hun kroost zich vermaakt.

Ontmoetingsplek

Voor veel mensen zijn de sprayparks heuse ontmoetingsplekken geworden. Plekken waar je in contact komt met anderen die je nog niet kende. Maar ook plekken waar je afspreekt met anderen om samen iets te ondernemen. Al is het maar naar mensen kijken, je bent er toch weer even uit. En dat is misschien wel het allerbelangrijkste, ontspannen in de buitenlucht!