Landelijk Wonen

De slaapstoel: een praktisch en divers meubel

Stel je bent net ingetrokken in je eerste huisje of appartement. Je vrienden komen regelmatig langs om je nieuwe plekje te bewonderen en gezellig te borrelen. Het is gezellig en er wordt volop gedronken. Iets na twaalven gaan de eerste vrienden weg. Ze wonen in hetzelfde plaatsje als jij en zijn op de fiets. Uiteindelijk blijf je met een vriendin over. Ze zou blijven slapen en pakt haar slaapzak en luchtbed. Een beetje gegeneerd schuif je je bank aan de kant, zodat ze in de woonkamer kan slapen. “Dit moet toch anders kunnen?” Met een slaapstoel kun je je vrienden een comfortabeler en praktisch alternatief bieden.

Anders dan de slaapbank

Als we de slaapbank met de slaapstoel vergelijken zien we meteen een groot verschil. Een slaapbank is groter en biedt meestal ruimte voor twee logees. Dat laat meteen de praktische kant van een slaapstoel zien. De slaapstoel is kleiner en kan overdag gewoon als stoel worden gebruikt. Wanneer je hem nodig hebt, klap je hem makkelijk uit en neemt de slaapstoel bijna geen ruimte in. Zo kun je je logee een comfortabele slaapplek aanbieden zonder dat de slaapstoel in de weg staat als je hem niet nodig hebt. Je kunt de slaapstoel in de woonkamer zetten, maar bijvoorbeeld ook in de werkkamer.

Een divers meubel

De slaapstoel vergelijken voordat je er een aanschaft, is een slim idee. Er zijn veel verschillende soorten slaapstoelen. De slaapstoel is in bijna elke denkbare kleur en elk denkbaar model te koop. Van grijs tot roze en van houtenpoten tot aluminiumpoten. Ook het materiaal is divers. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor geweven stof of kunstleer. Er zijn zelfs slaapstoelen met verwisselbare bekleding. Weet je niet hoe je de slaapstoel in jouw interieur kunt verwerken, doe dan wooninspiratie op via interieurblogs als LiveLoveHome.