Landelijk Wonen

Sfeer in een landelijke tuin

Een sfeervolle tuin creëren is niet altijd even makkelijk. Een landelijke tuin is daar bij uitstek wel erg geschikt voor. Zo heb je een grote tuin met veel mogelijkheden om er iets moois van te maken. Natuurlijk is het wel zo dat iedereen een eigen idee van sfeer heeft, maar hieronder een aantal tips om op verschillende manieren sfeer te creëren in je landelijke tuin.

Tuinverlichting

Een landelijke tuin is groot, dus daarom is het van groot belang om de hele tuin te benutten. Verdeel je tuin in verschillende delen. Bijvoorbeeld terras vóór of terras achter. Zo creëer je groepen waardoor je de verlichting goed kunt verdelen. Zorg ervoor dat je verschillende soorten lichten gebruikt om een spannende sfeer te kunnen maken. De verlichting van tegenwoordig is veilig, duurzaam en gaat erg lang mee. Zo is het niet nodig om constant je lampen te moeten vervangen. Let er ook op dat je de bediening van alle lampen logisch indeelt. Niet dat je heel de tuin door moet lopen om alle lampen aan te doen.

Tuinmeubelen

Om de juiste sfeer te creëren in je tuin is het van belang om van te voren te bepalen in welke stijl je dit wil gaan doen. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan de kleur, maar ook aan het materiaal van de tuinmeubels die je koopt. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten tuinmeubelen, niet alleen loungesets maar ook bijvoorbeeld barsets en grote banken. Wat natuurlijk ook mogelijk is bij een landelijke tuin is je tuin opdelen in stijlen. Bijvoorbeeld voor in de tuin een stijl met houten tuinmeubelen waarbij je de sfeer daarop aanpast, en achterin de tuin een stijl met aluminium/kunststof loungeset met een andere sfeer. Zo zijn er veel verschillende mogelijkheden qua tuinmeubelen!

Accessoires voor in de tuin

Een tuin persoonlijk maken gebeurt natuurlijk met je eigen interesses en wat je zelf mooi vindt. Accessoires voor in de tuin dragen daar veel aan bij. Er zijn veel accessoires te koop voor in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan kussens, dienbladen, speciale lampjes, kasten en ga zo maar door. Denk bijvoorbeeld ook een aan een vuurhaard. Een tafel in een formaat dat jij kiest, met een haard erin verwerkt. Ideaal voor in de zomer als het ’s avonds wat afkoelt!