Landelijk Wonen

Schoorsteen reinigen; de voordelen op een rijtje

Het regelmatig laten schoonmaken van de schoorsteen van je woning levert enorm veel voordelen op. Zo wordt het risico op een schoorsteenbrand flink verkleind en zullen cv installaties efficiënter werken. Wij vertellen je in dit artikel waarom je de schoorsteen moet schoonmaken en wat een eerlijke prijs daarvoor is.

Waarom de schoorsteen laten schoonmaken?

Er zijn talloze voordelen van het laten schoonmaken van je schoorsteen. Wij hebben de belangrijkste voordelen van een schoorsteen reiniging hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Op het moment dat je cb installatie is aangesloten op de schoorsteen zal het stookproces efficiënter verlopen bij een schone schoorsteen. Dit zorgt voor een besparing op de stookkosten en is beter voor het milieu.
  • Minder kans op een schoorsteenbrand. Wat erg belangrijk is! Het reinigen van je schoorsteen is in Nederland niet verplicht door de wet. Wel kan de verhuurder of de verzekeringsmaatschappij in kwestie verplichten. Het is dus van belang om je huurcontract en verzekeringspolis na te kijken.

Prijs van schoorsteen reiniging

De kosten van je schoorsteen laten vegen is afhankelijk van de vervuiling en reinigingsmethode. Meestal zijn de kosten hiervoor tussen de 60 en 100 euro. Als je voordelig uit wilt zijn kan het vergelijken van meerdere schoorsteenvegers je simpel enkele tientallen euro’s besparen.