Landelijk Wonen

Schapenvachten en koeienhuiden

Een van de meest kenmerkende eigenschappen van een landelijk interieur is dat er veelvuldig van natuurlijk materialen gebruik wordt gemaakt. Meubels en accessoires van hout, jute, wol en katoen zijn dan ook erg geliefd. Andere natuurlijke producten zoals schapenvachten en koeienhuiden sluiten goed aan op dit gebruik van natuurlijke materialen. Koeienhuiden en schapenvachten worden op verschillende manieren gebruikt.

bruine schapenvachten

Koeienhuiden worden bijvoorbeeld vaak als vloerkleed gebruikt, maar goed als wanddecoratie worden gebruikt. Mocht je je huidige bank beu zijn, dan kun je een koeienhuid ook mooi gebruiken om over de bank te draperen. Schapenvachten hebben een decoratieve functie, maar kunnen ook als deken of kussen worden gebruikt. Een wat grote schapenvacht staat ook mooi als vloerkleed bijvoorbeeld voor een mooie rustieke open haard.

 

Creëer warmte in huis

Zowel koeienhuiden als schapenvachten zorgen ervoor dat het interieur een warmere uitstraling krijgt. Heb je een strakke witte eames chair, dan heb je deze met een mooie bruine schapenvacht in een haverklap omgetoverd tot een mooie warme stoel die goed aansluit bij het landelijke interieur. Een witte schapenvacht geeft een mooi contrast op een donkerbruine chesterfield bank. Ook op het voeteneinde van het bed of over een rustieke houten dekenkist staat een mooie schapenvacht prachtig.

Bruine schapenvachten

Wol van bruine schapen wordt niet vaak voor de wolindustrie gebruikt. Dat komt omdat er voor deze wol te veel moeite gedaan moet worden om de juiste kleuren te verkrijgen. Met witte wol gaat dit stukken makkelijker. Bruine schapenvachten zijn daarom een mooi restproduct, ideaal decoratiemateriaal voor mensen met neiging naar duurzame producten in een landelijk interieur. Het mooie van zowel koeienhuiden als schapenvachten is dat alle vachten en huiden uniek zijn. Zo heeft de lengte van de vacht te maken met wanneer het schaap als het laatst was geschoren. De haar structuur en de dikheid heeft weer te maken met de natuurlijke omgeving van het schaap. Leefde het schaap in een koude natte omgeving, dan is de vacht vanzelfsprekend dikker met meer krullen. Hierdoor kon het schaap namelijk de warmte beter behouden. Laat je eens verrassen door de verschillende kleuren en unieke bruine schapenvachten bij Schaapvaak.nl! De vachten zijn elk uniek gefotografeerd en genummerd. Hierdoor weet je zeker dat jij de unieke vacht die jij wilt opgestuurd krijgt.

Koeienhuiden

Bij Schaapvaak vind je ook verschillende koeienhuiden. Zeker een mooie bonte koeienhuid is erg mooi te combineren in een landelijk interieur. Onder de salontafel in de woonkamer op een donkere houten vloer, of in een grote ruime hal is de koeienhuid een ware eyecatcher!