Landelijk Wonen

Sanita klompen, ervaar Deense kwaliteit

In 1907 maakte de Deen Cristian Meldgaard Andersen een stel houten klompen. Een vereiste voor hem was goede kwaliteit en comfort van de klomp, dit lukte, want zijn klompen werden populair en al snel opende hij zijn eerste winkeltje. De Sanita klompen waren geboren. Ondertussen fietste hij heel Denemarken door, om mensen te informeren over zijn klompen. Ruim 100 jaar later is Sanita uitgegroeid tot een grote speler in de wereld van de klompen en zijn in ruim 50 verschillende landen te verkrijgen.

Wat maakt Sanita klompen speciaal?

Elke klomp van Sanita is handgemaakt en wordt er gebruik gemaakt van hoge kwaliteit materialen, goede designs en kleuren. Er is veel aandacht besteed aan de kwaliteit van het voetbed, de flexibiliteit, de geluidwerendheid en de antislip. Dit alles samen, maken Sanita klompen wereldwijd tot zeer geliefde klompen, vooral in de medische wereld.

Soorten Sanita klompen

Sanita heeft diverse soorten klompen en kan onderverdeeld worden in diverse categorieën:

Medische klompen: verpleegkundigen, tandartsen en overige medewerkers van zorginstellingen hebben veel baat bij Sanita klompen. Deze klompen zijn gemaakt van polyurethaan en rubber, wat deze klompen zeer flexibel en geluidswerend maakt. Er zit een anatomisch gevormd voetbed in, wat ideaal is voor bijvoorbeeld verplegers, die een hele dag moeten lopen. Er bestaan medische instapklompen en medische klompschoenen. De instapklompen hebben een open hiel en de klompschoenen een gesloten hiel. De klompen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en motieven.

Werkklompen: Ook werkklompen bestaan er met open hiel en gesloten hiel. Ideaal voor koks, cateraars, slagers, bakkers en visboeren. Mensen die de hele dag hard werkend moeten staan en makkelijke en goed te onderhouden schoeisel nodig hebben. Ook hier zit een anatomisch gevormd voetbed in, ideaal voor de lichaamshouding en ontlastend voor rug en knie. Ook hier weer veel keuze in kleur en design.

Vrije tijd klompen: Ideaal voor in en rondom het huis, de hond uitlaten of werken in de tuin. Keuze uit een gesloten of open hiel en ook een keuze uit klompen met een houten zool of klompen met een flexibele zool. De houten zool is niet flexibel, maar heeft ook een goed voetbed en het bovenwerk is vrijwel altijd van leer. Er zijn Sanita vrije tijd klompen voor zowel dames als heren, in diverse kleuren en designs.

Hippe klompen: Bijna geen ouderwetse klompdesign meer, maar lijken op schoenen. Er wordt onderscheid gemaakt in klompsandalen en klomplaarzen. Deze klompen hebben een buigzame houten zool. Op de plek waar je je voet buigt zit een stukje rubber, wat deze houten klompen flexibel maakt. Ook leverbaar in diverse kleuren en designs. De houten zolen zorgen ervoor dat je in de zomer geen last hebt van transpirerende voeten en in de winter geen last van koude vloeren.

De tijd dat het lopen op klompen ouderwets en niet hip is, zijn voorbij, met Sanita klompen loop je er wel heel hip bij!