Landelijk Wonen

Robuuste lampen voor de landelijke woning

Industriële lampen hebben in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen onder interieurstylisten. Dit is niet voor niets! Industriële lampen komen zowel in een modern, als in een klassiek interieur goed tot hun recht. Denk bijvoorbeeld aan een robuuste, grove industriële lamp in een modern en strak interieur, of een kleinere, subtielere lamp in een klassiek ingerichte woning. Door de diversiteit aan industriële lampen is de kans erg groot dat u een geschikte lamp voor uw interieur vindt. Hierbij heeft u de keuze uit authentieke industriële lampen en industriële lampen die door West-Europese bedrijven gereproduceerd zijn.

Verschil tussen authentieke en gereproduceerde lampen

Er zitten een aantal essentiële verschillen tussen authentieke en gereproduceerde lampen. Zo hebben de authentieke industriële lampen vaak een iets gezelligere en knussere uitstraling dan namaakmodellen. Deze authentieke lampen worden vaak vanuit Oost-Europa naar het Westen gehaald en daar flink opgeknapt. Zodra de lamp weer hersteld is, wordt deze aan consumenten aangeboden. De authentieke industriële lampen werden voorheen vaak in Oost-Europese fabrieken gebruikt, voor het verlichten van grote fabrieksgangen en –hallen. Deze lampen zijn vaak iets duurder dan de namaakmodellen van Westerse woon- en hobbywinkels. Voor welk type lamp kiest u?

Industriële lampen in uw interieur verwerken

Industriële lampen passen perfect in een landelijke woning, die vaak iets groter is dan de woningen in grote steden. Een industriële lamp kunt u op tal van verschillende plekken in uw woning gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een grote, industriële vloerlamp naast de bank, een grote industriële hanglamp of een kleiner model industriële wandlamp voor boven uw bed.

Vindt u het lastig om uw industriële lampen op een leuke manier in uw interieur te verwerken? Veel interieurstylisten hebben een persoonlijke blog, waarop ze u inspiratie geven om industriële elementen in het interieur van uw landelijke woning te verwerken. Zo krijgt u wellicht nieuwe ideeën!

Voor meer informatie over industriële lampen kunt u een kijkje nemen op de website van Industria.