Landelijk Wonen

Het periodiek onderhouden van uw dakkapel

Het onderhouden van je dakkapel is een tijdrovende klus. Als je besluit zelf aan de slag te gaan met het schilderen van je dakkapel moet je goed weten wat je doet. Het is namelijk echt precisiewerk en ook nog eens op hoogte. Want het laatste wat je wilt is lelijke blaasjes of verkleuringen in het schilderwerk of naar beneden vallen. Verstandig is het om deze precisie klus uit handen te geven aan een professional. Een erkende buitenschilder kan je alle zorgen uit handen nemen zodat je niet in je kostbare vrije tijd hoeft te zwoegen!

Houten dakkapel

Het doel is natuurlijk om de levensduur van de dakkapel zo lang mogelijk te verlengen. Houten dakkapellen hebben over het algemeen meer onderhoud nodig in vergelijking met aluminium of kunststof dakkapellen. Vaak wordt gezegd dat houten dakkapellen aan de buitenkomt om de vijf jaar opnieuw een schilderbeurt nodig hebben.

Aluminium en kunststof dakkapellen

Als je een aluminium of kunststof dakkapel hebt, heb je de mazzel dat deze niet geschilderd hoeven te worden. Je hebt gekozen voor een bepaalde kleur en zo wordt de dakkapel ook op je woning geplaatst.  Wel kun je na een tijd uitgekeken zijn op de kleur. Dan is het wel mogelijk om de dakkapel in een andere kleur te laten schilderen. Het is beter om deze klus niet zelf te klaren. Om de kwaliteit zo goed mogelijk te behouden zal er namelijk gewerkt moeten worden met een speciale primer, die zorgt voor een goede hechting van de verf.

Kritische blik

Werp zelf eens een kritische blik op je dakkapel en let dan goed op de details. Let niet alleen op afbladderende verf, maar ook op blaasjes en scheurtjes in de verf, verkleuringen of/ en beschadigingen. Het is belangrijk om hierbij op tijd hulp in te schakelen zodat je niet met te hoge kosten komt te zitten. Een echte vakman beperkt de schade en beschermt tevens ook je dakkapel voor jaren tegen hevige weersvormen zoals regen en wind. Buitenschilder.net helpt je bij het periodiek onderhouden van je buitenschilderwerk zodat je woning de perfecte uitstraling blijft houden.