Landelijk Wonen

Oude meubels opknappen

Het opknappen van oude meubels is iets dat geheel in het straatje van het landelijk wonen past. er zijn veel mensen die hun meubels met whitewash verf of andere verf opknappen. Ga maar eens kijken bij hippe designwinkels, daar kom je vaak opgeknapte kastjes en andere meubels in allerlei leuke bonte kleuren tegen. Hier betaal je vaak een vermogen voor! Als je zelf oude meubels hebt, kun je deze altijd zelf proberen op te knappen, dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

oude meubels opknappen

Oude meubels kopen

Wanneer je zelf geen geschikte oude meubels hebt, kun je hiervoor altijd naar een kringloopwinkel of bijvoorbeeld door op websites zoals marktplaats te kijken. Vaak vind je hier kwalitatief goede stevige meubels, maar deze doen vaak door de kleuren een beetje oubollig aan. Naar de kleuren moet je echter niet kijken, let voornamelijk op de constructie. Kijk ook of er geen boktor of houtworm in het hout zit, wanneer je naar een kringloopwinkel gaat. Een kringloopwinkel krijgt vaak meubels van mensen die ze niet meer gebruiken of van organisaties zoals woningontruiming-regionaal.nl die de meubels bij een woningontruiming tegenkomen en deze het liefst een nieuw leven willen schenken. Hierdoor kunnen de meubels in een kringloopwinkel vaak erg goedkoop worden aangeboden. Soms zitten er echte praalstukken bij. Wil je jezelf bij het bewerken van de meubels werk besparen? Koop dan geen meubels die met olie bewerkt zijn.

Welke stappen te volgen voor het opknappen van oude meubels.

Speur het internet of interieur magazines af en zoek naar de laatste trends op het gebied van wonen en interieur. Zeker wanneer je zoekt op websites over Landelijk wonen, brocante wonen etc., dan zul je verschillende leuke ideeën kunnen opdoen. Als je eenmaal weet wat je van plan bent, zoek dan op het internet naar mogelijkheden hoe te werk moet gaan. Wil je bijvoorbeeld de whitewash techniek toepassen, kijk dan op: geef oude meubels een tweede leven met whitewash. Andere verftechnieken en handleidingen zijn er genoeg te vinden op het net, zoals bijvoorbeeld op theshabbyshed.nl.

Bij vele technieken voor het opknappen van meubels is schuren vereist. Bij krijtverf bijvoorbeeld is dat niet nodig, waardoor je jezelf een hoop tijd en moeite kunt besparen.