Landelijk Wonen

Onderhouden van het zwembad

Wanneer je een zwembad in je achtertuin hebt staan is dat natuurlijk ontzettend fijn. Het is dan belangrijk dat het fijn blijft om een zwembad te hebben. Zodat er in de zomer gewoon lekker een duik genomen kan worden op het moment dat het lekker weer is. Onderhoud is hierin belangrijk zodat er een lange tijd overheen gaat voordat een zwembad wordt gerenoveerd.In dit artikel worden er een aantal tips gegeven voor het onderhouden van het zwembad.

Schoonmaken van het filter

Het filter wat zich in je zwembad bevindt wordt vaak sneller opgehoopt met vuil dan dat je denkt. Wanneer dit gebeurt zal het zwembad dus sneller vervuild raken. Op het moment dat het zwembadfilter schoongemaakt wordt neemt de druk hierop af. Het zijn niet alleen vuildeeltjes die het filter doen verstoppen. Het is dan normaal gesproken ook nodig om vier keer op een jaar het filter te ontkalken. Zoek hiervoor dan ook de handleiding van jouw zwembad filter erbij om te kijken hoe het filter het beste ontkalkt kan worden.

Schoon water toevoegen

Hoewel er chloor in het water van een zwembad zit wil dit natuurlijk niet altijd zeggen dat er geen andere stoffen in het water terechtkomen door bepaalde chemische reacties. Het is dan ook belangrijk dat er elke week een kleine hoeveelheid water ververst wordt. In de zomer verdampt water namelijk sneller en daardoor zullen er meer chemische reacties plaatsvinden.

Klaar voor de winter

Op het moment dat de winter gaat naderen, moet het zwembad hiervoor klaar worden gemaakt. Het is verstandig om gewoon water in het zwembad te laten zitten. Dit zorgt ervoor dat de wanden niet naar binnen worden gedrukt. Op het moment dat wat kouder gaat worden moet al het vuil verwijderd worden uit het zwembad en een laatste keer de waterwaardes testen. Vervolgens moet het filter en de pomp uit het zwembad worden gehaald opgeborgen worden. Als laatste kan het zwembad worden afgedekt met een winterzeil.

Renovatie aan het zwembad

Een goed onderhouden zwembad zorgt ervoor dat er niet al te snel gerenoveerd moet worden. Dit natuurlijk niet helemaal tegen te houden. Wel zal de renovatie wat kleiner zijn wanneer het zwembad goed wordt onderhouden.