Landelijk Wonen

Meer sfeer in huis met geurkaarsen

Langzaamaan komt de zomer aan het einde. De herfst doet voorzichtig zijn intrede. De dagen worden steeds iets korter. Lampen kunnen weer wat eerder aan. Het weer wordt wat wisselvallig. Er zijn dagen met dikke wolkenvelden aan de hemel, zo nu en dan vallen er wat regendruppels uit. Kortom de herfst kondigt zich aan. Voor verschillende mensen hun favoriete seizoen. De sfeer, kleuren en het weer in het herfstseizoen maken hun gelukkig. Het is een mooie tijd om je huis gezelliger te maken. Aangezien het steeds meer weer wordt om binnen te zitten. De ultieme sfeermakers in huis zijn geurkaarsen. Niet alleen de geur, ook de uitstraling van brandende kaarsen zorgen voor gezelligheid. 

Herfstsfeer in je huis 
Wil je graag wat meer sfeer in je huis? Of wil je graag je huis omtoveren tot een knusse plek om de herfst in door te brengen? Het is altijd leuk om met de seizoenen wat te wisselen in huis. Verplaats wat meubels voor een ander effect. Verf de eetkamerstoelen in een toffe tint. Voor meer warmte kun je een vloerkleed in de ruimte leggen. Dit geeft direct meer sfeer aan je huis. Verspreid overal in je huis geurkaarsen. Leg wat nieuwe kussens op de bank in mooie herfsttinten. Een mooi plaid ernaast om onder weg te kruipen tijdens een storm. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Zo ook met geurkaarsen, zo’n klein item met zo’n fijn effect. 

Geurkaarsen 
Veel mensen hebben geurkaarsen alleen in hun woonkamer. Maar geurkaarsen kunnen heel goed in de rest van het huis staan. Bijvoorbeeld in de keuken; Terwijl je aan het koken bent, kun je wat kaarsen aansteken. Een rustgevend muziekje op de achtergrond, en je komt helemaal tot rust. Ook tijdens de maaltijd kunnen kaarsen heel gezellig zijn. Zeker als het avond begint te worden. Maar ook in badkamer kunnen geurkaarsen fijn zijn. Als je gebruik maakt van meerder geurkaarsen hoef je geen licht te gebruiken. Zo kun je heerlijk tot rust komen in de badkamer met geurkaarsen. Ook in het toilet kan een geurkaars effectief zijn. Het kan vieze geurtjes verdoezelen. Verder kunnen geurkaarsen in de slaapkamer voor een slaapverwekkend effect zorgen. Hierbij is het belangrijk dat ze uit zijn wanneer je gaat slapen. Je wilt tenslotte geen brand krijgen. Dit geldt voor alle kaarsen in huis, even controleren of ze daadwerkelijk uit zijn. De geurkaarsen zijn in veel verschillende geuren verkrijgbaar. Zo is er altijd wel een geur die je lekker vindt. De geur van geurkaarsen blijft vaak lang hangen. Zo kom je thuis in een huis waar een heerlijke geur hangt. Dit zorgt direct voor meer sfeer.

 

Bron: designlife.nl