Landelijk Wonen

Massief houten vuurtafel

Wat is een vuurtafel?

In het kort gezegd is een vuurtafel een combinatie tussen een open haard en een tafel. Het klinkt eenvoudig, maar toch zit hierachter wel een overdacht concept. Een vuurtafel is in principe een tafel waarbij het vuurelement ingewerkt is in het midden van de tafel. Stel je voor dat je op een zwoele zomeravond bij vrienden zit voor een hapje en een drankje. Gezellig op het terras met een vuurtje erbij: dat is toch een luxe moment waar iedereen van geniet? Een vuurtafel van Vivencia Vuur kan jou dit bieden!

Massief houten vuurtafel

Zoals bij andere tafels heb je ook vuurtafels in verschillende materialen. Zo zijn er kunststof of massief houten tafels. Massief hout brengt die specifieke gezelligheid die jij aan jezelf en vrienden of familie wil bieden.

Wat met de veiligheid?

Is dit wel veilig? Ja, natuurlijk is dit veilig. De leveranciers van massief houten vuurtafels zijn gebonden aan strikte normen qua veiligheid. Ze kunnen het niet maken dat ze onveilige tafels op de markt brengen. Dus wees gerust: jouw massief houten vuurtafel is veilig.

Voordelen van massief hout

Toch nog even de voordelen van massief hout op een rijtje gezet. Massief hout is duurzaam en kan tegen een stootje. Als er een kras in komt of een hoekje afgestoten wordt, kan je het nog altijd bijwerken.

Accessoires en andere

Je hebt hier een vuurhaard. Dat wil zeggen dat je ook de mogelijkheden hebt om deze vuurhaard te gebruiken net zoals een barbecue of een open haard. Zo kan je je bijvoorbeeld een glazen scherm aanschaffen als bescherming tegen de vuurbron. Op die manier bescherm je je kinderen en familie tegen verwondingen. Ook kan je als extraatje een grill of barbecue-setje kopen. Op die manier wordt jouw massief houten vuurtafel wel echt een moment van genieten: barbecue met de vrienden, gezellig aan het vuurtje: daar zou iedereen toch voor kiezen, niet?