Landelijk Wonen

Magie van de oosterse lampjes

Voor ons landelijke huis waren wij op zoek naar een extra sfeer generator. En wat is nu de trend van 2019? Nou simpel oosterse lampen. Met oosters bedoel ik dan lampen met de origine uit Afrika, Turkije of India. Landen waar die prachtige lantaarns en lampen nog helemaal met de hand volgens traditie in elkaar gezet worden. Dat soort vakwerk hebben we gewoon niet meer in Europa dat is compleet uitgestorven. Vind je het gek iedereen zit maar te kopen bij IKEA. Hebben we allemaal dezelfde sfeerloze lampen. Wat moet je daar nou mee?

Nee wij gingen het anders doen. Probleem is alleen ik heb vliegangst, en mijn vrouw die krijgt weinig vrij van werk. Dus naar Marokko vliegen zit er niet echt in. Dus wij beetje zoeken of er geen slimme handelaar zit hier in Nederland die dit soort lampen importeert. Al snel na wat Google zoekopdrachten kwam de naam Ghalia naar boven, dit is hun website: https://www.ghalia.nl/. Ze hebben gratis verzending en retourneren, nou ja dan willen die gok wel maken. Dus ik heb de stoute schoentjes aangetrokken en heb een paar lampen besteld.

In de eerste plaats een hanglamp, dat is deze categorie. Overigens de lampen van Ghalia die komen uit Egypte. Ook een prima land wanneer het aankomt op handgemaakte lampen.

We hadden de lampen al vrij rap binnen. Ik heb de hanglamp zelf geïnstalleerd in ons landelijke huis. En daarnaast hadden we dan een tafellamp voor in de eetkamer. Toch ook leuk om in sfeer te eten weet je wel. Wij eten wel graag Marokkaans om eerlijk te zijn dat is wel een van onze meest favoriete keukens, en dit kan nu dus helemaal in Noord Afrikaanse sferen dat is toch top. Dus we hebben besloten om de lampen te houden.