Landelijk Wonen

Maak je tuin klaar voor het voorjaar

Het is alweer bijna halverwege maart en dat betekent dat de lente alweer in aantocht is. Toch is het helaas nog niet altijd warm genoeg om lekker buiten te gaan zitten. Wil je toch al kunnen genieten van het voorjaar? In deze blog kun je lezen hoe jij jouw tuin kunt klaarmaken voor het voorjaar.

Maak een houten overkapping

De veranda is de laatste jaren enorm populair geworden in Nederland. Dat is ook niet zo gek als je kijkt naar ons klimaat. Het ene moment geniet je lekker van de zon, terwijl je het andere moment moet schuilen voor de regen. Daarom is een houten overkapping in je tuin de ideale oplossing. Heb je nog geen veranda? Maar heb je wel voldoende ruimte hiervoor in de tuin? Bouw zelf een veranda of laat er een voor je bouwen. Je kunt de veranda zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Plaats een aantal glazen en houten wanden om jezelf te beschermen tegen de wind. Het voordeel is dat je hierdoor ook langer buiten kunt zitten.

Plaats een terrasverwarmer

In de lente is het natuurlijk niet altijd even warm om lekker buiten te gaan zitten. Maar met een terrasverwarmer hoef jij het nooit meer koud te hebben als je buiten zit. Een terrasverwarmer kun je gemakkelijk aan de muur of in de veranda installeren. Of kies eentje op een standaard. Deze kun je dan in het midden van de veranda zetten, zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.

Hang verlichting op

Is jouw veranda of terras al helemaal klaar voor het voorjaar? Maar kan het nog wel wat sfeervolle verlichting gebruiken? Kies dan bijvoorbeeld voor een toffe stallamp of scheepslamp. Dit type lampen heeft een stoer uiterlijk en is niet alleen geschikt voor een landelijke tuin. Ook in een stadstuin komen deze mooi tot hun recht. Kies voor één lamp of voor meerdere, zodat het licht over een groter oppervlakte kan worden verspreid.