Landelijk Wonen

Landelijke lampen in een landelijke interieur

Bij een landelijke interieur horen natuurlijk ook landelijke lampen en lampenkappen. Tegenwoordig zijn er dan ook erg veel verschillende soorten, denk maar aan industriële hanglampen, pendels of kroonluchters. Voor ieder wat wils dus. Zelfs tafellampen zijn er in alle vormen en maten. Wat wil je, als landelijke inrichtingen steeds populairder worden onder de mensen? De grootste reden voor men om hiervoor te kiezen, is omdat ze graag thuis willen komen van hun drukke banen in een rustig en warm huis. In dit artikel leest u de kenmerken van deze landelijke lampen en enkele voorbeelden met betrekking tot het interieur.

Kenmerken landelijke lampen

Landelijke producten omschrijft men vaak als robuust en stoer. De lampen daarmee ook. Ze zien er doorgaans uit alsof ze al erg oud zijn en al vaak gebruikt, terwijl ze zo goed als nieuw zijn als u ze in de winkel koopt. Men gebruikt bij deze artikelen niet vaak veel ornamenten en andere poespas, omdat het dan meer weg heeft van de romantische sferen. De kleuren die vaak gebruikt worden in deze landelijke artikelen zijn koper, brons en zilver. Daarnaast is de look erg belangrijk. Deze creëert men door beton te gebruiken in combinatie met wit- en groentinten door het materiaal heen. Dit zorgt ervoor dat de lampen er antiek, maar toch stoer uitzien. De materialen zijn vaak erg stevig, met grove onderdelen zoals schroeven en kettingen. Hierbij is de hoofdgedachte dat de onderdelen functioneel zijn, maar ook de uitstraling komt naar boven. Meer soorten landelijke lampen leest u onder andere op Wikipedia, waar u tevens wat historie te zien krijgt.

Interieur

Landelijke elementen komen eigenlijk in elke woning tot hun recht, zelfs in een modern huis. Hier en daar enkele landelijke lampen van deze soort passen daar prima bij. Het grote voordeel van deze soort is dat ze niet gecombineerd hoeven te worden aan andere lampen, ze zijn op zichzelf al volmaakt. Het is juist het idee om verschillende producten in een ruimte te gebruiken, zodat het interieur wat speels en gezelligs overhoudt. Men vindt het dan ook leuk om hiermee te experimenten. Ten slotte zijn deze lichtbronnen tijdloos, in tegenstelling tot moderne artikelen, waardoor ze niet snel vervelen en u weer op pad moet om nieuwe accessoires te gaan kopen. Als u geïnteresseerd bent, is het verstandig om eens een kijkje te nemen op 123landelijkwonen, waar u allerlei artikelen te zien krijgt die u inspiratie geven op allerlei gebied.