Landelijk Wonen

Landelijke keuken

Drie tips om een landelijke keuken te creëren

Steeds meer mensen kiezen bij het bouwen of renoveren van hun keuken voor een authentieke landelijke keuken. Een landelijke keuken is een keuken met een landelijke uitstraling en een warme en gezellige sfeer. En omdat steeds meer mensen hun keuken beschouwen als het hart van hun woning, is het niet zo raar dat de gezellige, warme en sfeervolle landelijke keukens steeds meer aan populariteit winnen in Nederland. Wil jij ook een keuken met landelijke uitstraling creëren in jouw huis? Lees dan in dit artikel welke drie tips je kunt gebruiken om dit op de juiste manier te doen, voor het beste resultaat.

Tip 1: houd de traditionele indeling aan

Landelijke keukens hebben een vrij traditionele indeling. Dit betekent dat de essentiële zaken in de keuken een prominente plaats krijgen in de keuken, terwijl de wat meer luxe producten een minder prominente plaats krijgen in de keuken. Bouw je een keuken met een landelijke uitstraling, dan kun je voor de ultieme landelijke sfeer jouw kookplaat en spoelbak het beste een prominente plaats geven, terwijl je producten als de diepvries, de magnetron en de vaatwasser een beetje wegstopt in jouw traditionele keuken.
Kitchen Design by Susan Serra

Tip 2: gebruik alleen warme kleuren

Hoewel felle kleuren erg leuk kunnen zijn in een keuken, kun je deze kleuren beter niet gebruiken als je jouw keuken een landelijke uitstraling wil geven. De sfeer van jouw keuken wordt namelijk warmer en meer landelijk als je warme kleuren gebruikt in de keuken, zoals de kleuren bruin, beton en koper. Een aanbieder waar je diverse keukenmeubels met warme kleuren kunt bestellen voor jouw keuken, is de populaire aanbieder Keukenpakhuys.nl.

Tip 3: gebruik landelijke decoratie

Naast de indeling en de kleur van jouw keuken, is ook de decoratie van jouw keuken erg belangrijk bij het creëren van een landelijke sfeer. Door enkele landelijke decoratieve items te plaatsen, krijgt jouw keuken namelijk meteen een gezellige, landelijke en authentieke uitstraling. Denk bij landelijke decoratieve items bijvoorbeeld aan houten planken om keukengerei op te zetten, oude melkkannen of een oude lamp die je boven de tafel in de keuken hangt. Let wel op dat je jouw keuken niet te vol zet met decoratieve items, want dan kan de keuken te vol komen te staan. Dit betekent niet alleen dat je minder goed kunt koken in de keuken, maar ook dat jouw keuken minder opvalt door alle decoratieve items.