Landelijk Wonen

Kruipruimte isolatie aanbrengen

Kruipruimte isolatie en zand

Veel mensen zijn niet op de hoogte van de mogelijkheid, maar zand kan een prima materiaal zijn wanneer je kruipruimte isolatie wilt aanbrengen. Daarbij is het wel belangrijk om op te merken dat zand niet zo zeer geschikt is om je woning warmer te maken (hoewel het materiaal wel een licht isolerende werking heeft). Echter, zand kan voor bepaalde soorten overlast een bijzonder goede keuze zijn, lees snel door om hier meer over te weten te komen.

Welke soorten overlast kun je met zand oplossen?

Met name wanneer je stankoverlast hebt, bijvoorbeeld omdat het riool is gaan lekken, is het gebruik van zand een prima keuze. Maar ook voor het verdrijven van vocht uit de kruipruimte kun je zand prima inzetten. Tenslotte is het materiaal ook geschikt voor mensen die graag zouden zien dat de kruipruimte net even wat warmer wordt, waardoor het op de begane grond in het huis ook iets comfortabeler zal worden. Wees je er echter van bewust dat je de oorzaken van de overlast moet oplossen voordat je het isolatiemateriaal aanbrengt. Op die manier zorg je ervoor dat je geen symptomen aan het bestrijden bent, maar de oorzaken aanpakt.

Hoe kan stank- en vochtoverlast ontstaan?

Zoals eerder gezegd kan stank- en vochtoverlast worden veroorzaakt door een lekkage aan het riool. Andere oorzaken kunnen lekkages aan de waterleiding of de hemelwaterafvoer zijn. De kans is groot dat de genoemde leidingen door de kruipruimte liggen, waardoor er bij lekkages in die ruimte snel problemen kunnen optreden. Bovendien zijn bepaalde soorten ongedierte ook gek op het vocht dat een lekkage veroorzaakt, waardoor het probleem in de ruimte onder de woning nog groter kan worden. Voordat het zand in de kruipruimte wordt aangebracht, is het daarom belangrijk om eventuele lekkages te herstellen en vuil op te ruimen.

Hoe wordt het zand in de kruipruimte verdeeld?

Omdat kruipruimtes vaak erg groot zijn en zand een zwaar materiaal is, wordt er gebruikgemaakt van de zogenoemde inblaastechniek. Hierbij wordt het zand machinaal de kruipruimte ingeblazen en evenredig over het grondoppervlak verdeeld. Het grote voordeel van de inblaastechniek, is dat de gehele ruimte snel en relatief eenvoudig van zand is te voorzien.

Waarom kruipruimte isolatie altijd de moeite waard is

Kruipruimte-isolatie-aanbrengenZoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er verschillende soorten overlast die je met kruipruimte isolatie kunt oplossen. Bedenk echter dat het isoleren van de ruimte onder je woning ongeacht of je problemen hebt sowieso rendabel is. Zeker wanneer je ervoor kiest om isolatiematerialen in de kruipruimte aan te brengen die een goed isolerende werking hebben, kun je je wooncomfort verhogen en je stookkosten verlagen.

Bovendien kun je je woning in de toekomst wellicht eenvoudiger verkopen wanneer de kruipruimte is geïsoleerd. Immers, steeds meer mensen kijken bij het kopen van een huis of de woning geïsoleerd is. Ben je nog niet overtuigd van het nut van het isoleren van de ruimte onder je woning? Lees dan meer over de voordelen van kruipruimte isolatie.

Het isoleren van de kruipruimte is specialistisch werk

Tot slot willen we je er graag op wijzen dat het isoleren van de kruipruimte echt vakmanschap is. Om te beginnen weten isolatiespecialisten welk isolatiemateriaal het beste bij jouw situatie kan worden gebruikt. Daarnaast hebben bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het isoleren van de ruimtes onder woningen machines en andere technieken waardoor ze de ruimte sneller kunnen isoleren dan wanneer je het zelf zou doen. Kortom, wanneer je kruipruimte isolatie wilt aanbrengen, is het aan te raden om hier een isolatiespecialist voor in te schakelen.