Landelijk Wonen

Je garage tegen inbraak beveiligen

De zomervakantie staat voor de deur en dus zijn veel mensen bezig om een vakantie voor te bereiden. Een aspect wat daarbij vaak over het hoofd wordt gezien, is het nemen van maatregelen om een inbraak gedurende de vakantie te voorkomen. In het bijzonder wordt de garagedeur meestal vergeten. En dat is spijtig, want wanneer je jouw woning goed beveiligd hebt, maar de garage vervolgens inbraakgevoelig is, kunnen inbrekers alsnog eenvoudig je woning binnenkomen. Het is dus goed om te weten op welke manieren je inbraak in de garage tegen kunt gaan. Hierover zullen we enkele tips met je delen.

Koop een garagedeur zonder ramen

Garagedeuren met ramen zorgen voor natuurlijk daglicht in de garage en dat kan erg prettig zijn als je bijvoorbeeld je hobby in deze ruimte beoefend. Toch hebben de ramen ook een nadeel. En dat is dat inbrekers naar binnen kunnen kijken om te zien welke waardevolle spullen er in je garage staan. Het is daarom dan ook beter om een garagedeur zonder ramen te kopen of ervoor te kiezen om de ramen te blinderen.

Vrij-zicht

Breng extra sloten aan op de garagedeur

Bij bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in garagedeuren zijn er losse sloten te kopen die je op de garagedeur kunt bevestigen waardoor een inbraak lastiger wordt gemaakt. Wanneer je geen budget hebt om dergelijke sloten te kopen, kun je vaak ook zelf maatregelen nemen om de deur te vergrendelen.

Een ouderwetse manier is bijvoorbeeld om houten stokken in de rails van de kanteldeur te bevestigen. Zo wordt de kanteltechniek geblokkeerd en kan de deur niet open. Dergelijke methoden zijn echter alleen geschikt wanneer je nauwelijks gebruik maakt van de garagedeur en er andere vluchtroutes in de garage zijn, zodat je bij een noodsituatie de garage snel kunt verlaten.

Beveiliging-garagedeur

Zorg voor vrij zicht rondom de garage

Sommige mensen hebben hoge heggen langs de oprit naar de garage gepland. Hoewel dit een mooi gezicht oplevert, is het voor inbrekers natuurlijk een vorm van camouflage, omdat de heg het zicht voor een deel wegneemt. Zorg er dus voor dat er rondom de garage geen dichte struiken of andere hoge planten staan zodat ook voor voorbijgangers het al snel opvalt wanneer iemand probeert in te breken.

Vakantiewoningen en garages

Wanneer je een vakantiewoning met een garage hebt, wil je deze natuurlijk nog meer beveiligen omdat je vaak ver weg woont van je vakantiehuis. Maatregelen die de investering dan absoluut waard zijn, zijn onder andere de installatie van een alarminstallatie in de garage en felle sensorverlichting die potentiële inbrekers direct in het licht zet waardoor ze zich wel twee keer zullen bedenken voordat ze via de garage inbreken.

Meer tips om je vakantiewoning te beveiligen lees je in het artikel: Je vakantiewoning tegen inbraak beveiligen

Deuren-zonder-raam

Het geheel uitsluiten van een inbraak via de garage is natuurlijk onmogelijk, maar bedenk wel dat alle maatregelen die je neemt om inbraak te voorkomen er een bijdrage dat de kans dat inbrekers voor jouw huis kiezen een stuk kleiner wordt.