Landelijk Wonen

Wat is natuurlijk hondenvoer?

Tegenwoordig is het steeds belangrijker voor je huisdier om ook gezond te eten. Er zijn veel meer soorten brokken op de markt gekomen die elk zijn bepaalde werking hebben. Voor baasjes van honden zijn de normale brokken van de supermarkt niet meer goed genoeg. Het eten moet natuurlijk zijn waardoor de hond fit en gezond blijft en zo kans maakt op een langer leven. Natuurlijk hondenvoer is daardoor een trend.

Inhoud natuurlijk hondenvoer

Natuurlijk hondenvoer is natuurlijk harstikke gezond voor je hond en bevat geen kunstmatige stoffen. Zo zitten er geen kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen in waardoor het een pure brok blijft. Ook is er geen sprake van antioxidanten, conserveringsmiddelen en vreemde of exotische ingrediënten. De natuurlijke brok heeft naast deze kunstmatige stoffen ook een laag eiwit- en zoutgehalte. Dit draagt weer bij aan het behoud van de nier-, hart- en leverfunctie. Een te hoog eiwit of zoutgehalte kan namelijk sneller slijtage aan hart en nieren doen en op oudere leeftijd is dit zelfs funest voor je hond. Als laatste nog een paar kleine punten waardoor natuurlijke hondenvoeding zo enorm goed is voor je hond. De brokken zijn extra krokant, hebben een brosse structuur, het gebit blijft schoner, vertering kan sneller aanvatten en het zorgt ervoor dat je hond minder last heeft van stevige ontlasting.

Waarom natuurlijk hondenvoer?

De voornaamste reden voor natuurlijk hondenvoer is dat het bovenal super gezond is. Ook is het bekend bij de leverancier waar het eten gemaakt en hoe het gemaakt wordt. Zo is de kans op verassingen in het eten heel laag in tegenstelling tot supermarkt brokken. Ook kan natuurlijk hondenvoer helemaal worden afgestemd op de behoeftes van jouw hond. Met natuurlijke voeding kun je uw hond op een lekkere maar bovenal gezonde manier optimaal laten genieten van elke maaltijd.