Landelijk Wonen

Inspiratie voor wanddecoratie

Ben je die saaie wand in je muur helemaal zat? En heb je geen inspiratie om de muur op te vrolijken? Doe dan de nodige inspiratie op in deze blog. Met een aantal simpele tips over wanddecoratie kun jij je wanden eenvoudig opvrolijken.

Uniek behang

Het behang is weer terug van weggeweest. Het voordeel van behang is dat je helemaal los kunt gaan. Of je nu gaat voor industrieel, romantisch, botanisch, pastel, stoer: alles is mogelijk! De trend van dit moment is een unieke print op de muur. En het leuke is dat je zelf kunt bepalen hoe bant je dit wilt maken. De meeste mensen vinden behangen een vreselijke taak. Om behangen een stuk makkelijker te maken kun je kiezen voor vliesbehang. Dit type behang is stevig, rekt niet en is makkelijk afwasbaar. Daarnaast heb je met vliesbehang geen behangtafel meer nodig, omdat je de muur zelf insmeert in plaats van het behang. Stem je behang op je meubels af of andersom, zodat het elkaar mooi aanvult.

Maak gebruik van je muren

Vandaag de dag werken we steeds vaker thuis. En daarom is het fijn om een werkplek te hebben die zowel ordelijk als gezellig is ingericht. De saaie kale wanden van je werkplek kun je voorzien van een stoer wandrek. Op dit wandrek kun je eenvoudig belangrijke boeken presenteren. Of voorzie de wand van een groot prikbord of magneetbord waarop je eenvoudig belangrijke afspraken of memo’s kunt ophangen. Zo kun je de wanden van je kantoor op een leuke manier voor praktische doeleinden gebruiken.

Galerij in huis

Wil je op eenvoudige wijze je interieur op vrolijken? Maak van die ene saaie wand een prachtige galerij. Er zijn vele manieren om de wand te bekleden. Van fotocollages tot het ophangen van indrukwekkende schilderijen. Maak ook gebruik van kleine hoekjes. Heb je een smalle wand in je huis? Maak er dan een blikvanger van door er een aantal schilderijen onder elkaar aan op te hangen. Of laat je eigen foto’s afdrukken om het persoonlijker te maken. Maak gebruik van meerdere foto’s van een gebeurtenis, zodat je een verhaal kunt vertellen. Of gebruik foto’s met een vergelijkbaar kleurenschema, zodat het een geheel vormt. Hou het wel bij één wand, zodat je de rest van je interieur rustig houdt. Wanneer je op elke wand iets ophangt, dan zul je merken dat het al gauw druk wordt.