Landelijk Wonen

In landelijke stijl decoreren

Veel mensen die hun woning in een landelijke stijl inrichten hebben de neiging om hun interieur regelmatig van nieuwe woonaccessoires te voorzien .Wanneer oude accessoires hun plek blijven behouden en er steeds nieuwe aan het geheel worden toegevoegd, zal het interieur al snel een onoverzichtelijke indruk geven. Een landelijke inrichting hoort door eenvoud juist rust uit te stralen, waardoor het dus van belang is dat er een juiste balans wordt gevonden bij het plaatsen van woonaccessoires, meubels en andere voorwerpen.

Door het gebruik van slechts enkele simpele voorwerpen, robuuste materialen een bloembol, een landelijke schilderij of een mooie tak kan men rust en eenvoud creëren. Als een kamer met te veel woonaccessoires en materialen wordt ingericht, kan dat onrust creeeren. Het gebruik van enkele grote eyecatchers zoals bijvoorbeeld een authentieke kruilamp een mooie bijpassende boomstamtafel of een whitewash dressoirkastje zorgen voor rust. Wanneer je bepaalde accessoires wilt gebruiken in het interieur, probeer dit dan in geconcentreerde hoekjes of plekjes te doen. Hierdoor kan een rommelige uitstraling worden voorkomen.

houten tafel

Gebruik van natuurlijke materialen

Om een mooie landelijke inrichting neer te zetten, maakt men veelal gebruik van allerlei verschillende natuurlijke materialen. Meubels worden vaak vervaardigd van hout of andere natuurlijke materialen, waarbij ook vaak de oorspronkelijke kleuren van de natuurlijke voorwerpen worden behouden. Bij natuurlijke accessoires kan men denken aan voorwerpen zoals een oud houten schaal, takken, aardewerk, bont of bloembollen. Deze materialen stralen warmte en rust uit. Wil je het geheel compleet maken? Voeg dan ook enkele kaarsen toe, zoek hierbij ook naar kaarsen in de kleuren die goed aansluiten bij de rest van het landelijke interieur zoals grijs, gebroken wit en bruin.

Verschillende interieurstijlen combineren

Natuurlijk is het ook mogelijk om verschillende stijlen te combineren. De landelijke decoratiematerialen kunnen bijvoorbeeld mooi met moderne kunst gecombineerd worden, hierbij moet men proberen her en der herkenningspunten toe te passen. Zo kan men bijvoorbeeld een mooie strakke boekenkast goed combineren met een oude landelijke houten plank. Die plank kan dan weer dienen als een herkenningspunt voor een oud houten tafeltje of kastje. Lees hier meer leuke artikelen over wonen.