Landelijk Wonen

Het proces om de beste dakdekker te vinden

De meeste mensen die landelijk wonen hebben een koophuis en zijn daarmee zelf verantwoordelijk voor het dak op hun huis. Hoewel een dakbedekking van dakpannen vaak een mensenleven meegaat kunnen er wel momenten ontstaan dat er reparaties aan het dak nodig zijn. Daarbij kan het ook zijn dat de dakpannen van een woning al vele jaren op het dak liggen wanneer je de woning koopt. Hierdoor kan toch vervanging nodig zijn. De dakbedekking van platte daken heeft een veel kortere levensduur en kan ervoor zorgen dat je een dakdekker nodig hebt. Het proces om de beste dakdekker te vinden kan best verwarrend zijn. De volgende vijf tips helpen je om de beste dakdekker te vinden.

Verzekeringen zijn een must

Het vervangen van dakbedekking is best een kostbare klus. De kosten vallen echter in het niet wanneer je deze vergelijkt met het vervangen van een complete dakconstructie. Zorg er daarom voor dat de dakdekker die je inhuurt goed verzekerd is. Mochten er fouten worden gemaakt gedurende de werkzaamheden dan kunnen deze verhaald worden op de verzekering van de dakdekker.

Kies voor een lokale dakdekker

Het beste kan voor een bedrijf gekozen worden dat lokaal gevestigd is en een goede reputatie heeft opgebouwd. Een dakdekker kan misschien vijf jaar garantie geven op de dakbedekking. Echter wanneer het bedrijf na een jaar niet meer bestaat, van naam is veranderd of nergens meer te vinden is dan heeft deze garantie weinig waarde. Door een lokale betrouwbare dakdekker te kiezen verminder je dit risico.

Ga niet gelijk in op het laagste bod

Prijs is niet altijd alles. Wees alert op bedrijven die een bod uitbrengen voor een klus die vele malen lager ligt dan die van de concurrenten. Misschien zijn er verborgen extra kosten, worden er goedkope materialen gebruikt, onervaren werkers of is de dakdekker niet goed verzekerd. De goedkopere kosten voor het aanleggen van nieuwe dakbedekking kunnen op den duur hoge reparatiekosten tot gevolg hebben.

Laat details zwart op wit vastleggen

De prijs voor de klus en het begin en einde van de werkzaamheden zijn belangrijke details die je het beste zwart op wit laat vastleggen voordat het akkoord aan de dakdekker wordt gegeven. Een goede tip is ook om af te spreken dat betaling pas plaatsvindt nadat alle werkzaamheden zijn afgerond. Hierdoor weet je zeker dat alle afspraken die zwart op wit zijn vastgelegd naar tevredenheid worden uitgevoerd.

Communicatie is zeer belangrijk

Zeker tijdens het proces om de beste dakdekker te vinden is het zeer belangrijk dat je goed op de communicatie let. Belt de dakdekker netjes terug op afgesproken tijden? Worden alle details zwart op wit opgestuurd zoals je gevraagd hebt? Wanneer de communicatie niet naar wens verloopt tijdens het selectieproces dan doe je er goed aan om verder te zoeken naar een andere dakdekker.

Bron: Dakdekkeraanhuis.nl