Landelijk Wonen

Gietvloeren: kiest u voor cement of voor kunststof?

Gietvloeren kiest u voor cement of voor kunststof

Gietvloeren zijn een veel gekozen optie, omdat zij bekend staan om hun fraaie uitstraling. Ze kunnen uw huis een warme sfeer geven en passen in vele soorten interieur. Naast deze designtechnische voordelen is de gietvloer een betrouwbare gietvloer die stevig is en lang mee gaat.

Er zijn echter verschillende soorten gietvloer. Veel gietvloeren worden gemaakt van kunststof, maar u kunt ook kiezen voor een cementgebonden vloer. Voordat u een keuze maakt uit een van deze typen vloer is het handig om te weten wat de voor- en nadelen van beide soorten zijn, vraag het eens na bij een specialist zoals Gietvloer Gorinchem bijvoorbeeld.

Kunststof kan zowel comfortabel als stevig zijn

Kunststof gietvloeren zijn zeer veelzijdig. Dit komt mede omdat er meerdere soorten kunststof zijn die gebruikt kunnen worden bij het gieten van een vloer. Het ene materiaal is net wat harder en steviger, waar het andere type kunststof juist meer gericht is op wooncomfort. Dit type vloer is over het algemeen minder hard en wat veerkrachtiger. Alle kunststofvloeren zijn stijlvol en kunnen in verschillende ruimtes goed tot hun recht komen.

Industrie kiest voor cement

Cementgebonden vloeren worden vaak gekozen wanneer het belangrijk is dat de vloer stevig en robuust is. De basis is vanzelfsprekend van cement, een van de meest stevige materialen die gebruikt kan worden bij het produceren van een vloer. Toch betekent dit niet dat de vloer per definitie saai, stijlloos en ongeïnspireerd is. Cementvloeren kunnen juist een hele strakke, doch natuurlijke en warme uitstraling creëren. Een van de grootste voordelen van dit type vloer is dat je viezigheid niet goed kunt zien, iets wat in een industriële setting zeker gewenst is.