Landelijk Wonen

Gietijzeren deurmatten bij een landelijke woning

Gietijzeren deurmatten worden al erg lang gebruikt bij woningen en hebben nog steeds een mooie robuuste en authentieke uitstraling. Daarnaast is de gietijzeren deurmat ook nog eens erg functioneel.

Deurmatten

Oorspronkelijk werden deurmatten vervaardigd van kokos of andere vezels. Later werden er ook steeds vaker deurmatten van kunstvezel en rubber vervaardigd. De gietijzeren deurmat wordt ook al lange tijd gebruikt. Deze heeft het voordeel dat hij erg duurzaam is en erg lange tijd zijn functie kan vervullen.

Deurmatten zijn meestal kleine rechthoekige matten, waarop men de schoenen bij binnenkomst kan afvegen. Zeker in Westerse landen, is het vrij normaal om met schonen het huis te betreden, terwijl dat eigenlijk erg onhygienisch is. In andere landen is het vaak ondenkbaar om een huis met schoenen aan te betreden. De schoenen worden voor het binnengaan uitgedaan, waarna men binnen op een katoenen kleedje de voeten kan afvegen. De katoenen en kokos deurmatten zijn eigenlijk niet echt voor buiten geschikt omdat deze minder goed bestand zijn tegen vocht.

Gietijzeren deurmattengietijzeren deurmatten

Gietijzeren deurmatten zijn een mooie manier om de ingang van de woning te versieren. Er zijn verschillende vormen, maten met verschillende mogelijkheden. Maar over het algemeen zijn gietijzeren deurmatten rond of rechthoekig. Gietijzeren deurmatten vind je vaak met een klassiek Victoriaans motief zoals je op www.hometextileshop.com/info kunt lezen. Daarentegen vind je in dezelfde winkel ook speelsere ontwerpen, waarbij het victoriaanse motief gecombineerd is met de afbeelding van een egel.

Verschillende combinaties

Er zijn verschillende combinaties mogelijk, waarbij de meestvoorkomende de gietijzeren deurmat met en zonder kokosborstels zijn. De gietijzeren deurmat met kokosborstel zorgt ervoor dat hardnekkig vuil nog beter afgeborsteld kan worden op de deurmat. Het enige nadeel is dat de kokosborstels wat minder duurzaam zijn dan de rest van de gietijzeren deurmat. Hierdoor kan een gietijzeren deurmat zonder kokosborstels waarschijnlijk stukken langer meegaan dan eentje met borstels.

De voordelen van gietijzeren deurmatten:

Waarom zou je een gietijzeren deurmat kopen? Hieronder hebben we de voornaamste eigenschappen en voordelen beschreven.

  • Gietijzeren deurmatten zijn duurzaam en erg sterk

  • Veel gietijzeren deurmatten worden in een bruine rustieke kleur geleverd. Dit past erg goed bij een landelijk interieur.

  • De gietijzeren deurmat doet zijn dienst onder alle weersomstandigheden en zal nooit wegwaaien. Hierdoor gaat de mat ook erg lang mee.

  • Het schoonmaken van de deurmat is erg gemakkelijk.

  • De deurmat vervult natuurlijk ook de functie van het verwijderen van vuil aan de schoenendat men de woning betreedt.