Landelijk Wonen

Garage aan huis voor de auto?

We rijden allemaal in een auto, in veel gezinnen zijn er zelfs twee auto’s of meer. Zeker als beide partners werken, heeft ieder zijn of haar eigen auto. We staan er eigenlijk bijna niet bij stil, maar het hebben van en rijden in een auto is eigenlijk ongekend lux. Lekker droog onderweg als het slecht weer is, je kunt veel bagage meenemen en je bent snel op de plaats van bestemming. Natuurlijk hebben we allemaal rond de spits last van files, soms langer dan je lief is, maar in het algemeen kun je met de auto in korte tijd een grote afstand afleggen.

Auto onderhouden duur

Maar autorijden is ook duur, het kost benzine, je hebt kosten van de autoverzekering en we moeten wegenbelasting betalen. Daarnaast gaat de auto ook wel een stuk en in veel gevallen liegen de rekeningen van de garagehouder er niet om. Het is wel aan te raden om ieder jaar een kleine onderhoudsbeurt te laten uitvoeren, want dat is het behoud van de motor. Natuurlijk moet je ook niet vergeten om regelmatig het oliepeil te controleren en olie bij te vullen als het peil te laag is geworden. Ook door regelmatig de bandenspanning controleren scheelt kosten, want bij een te lage bandenspanning wordt er meer benzine verbruikt dan bij de juiste bandenspanning.

Auto zelf onderhouden?

Als je handig bent en een beetje verstand hebt van auto’s kun je kosten besparen op auto onderhoud door zelf voor deel de auto te onderhouden of te repareren. Sommige mensen hebben een garage tot hun beschikking die ze ingericht hebben als werkplaats om te sleutelen aan de auto. Langs de wanden kun je dan handige roldeurkasten plaatsen met gereedschap erin. Het handige van een roldeurkast is dat roldeurkasten ruimtebesparend zijn. Je hoeft immers geen kastdeuren naar buiten op en te klappen, de naam zegt het al, de deur van de kast rolt omhoog. Dat scheelt veel ruimte en is dus ideaal om te gebruiken in een garage waar u zelf aan uw auto wilt gaan sleutelen. Daarnaast moet er gezorgd worden voor goede verlichting om goed te kunnen zien wat u doet. De meeste mensen die gaan sleutelen aan hun auto hebben ook nog een looplamp als extra verlichting om goed alles te kunnen zien onder de motorkap. Uiteraard is het ook prettig als de garage verwarmd is, zeker in de winter als het erg koud kan zijn. Zelf sleutelen aan uw auto kost natuurlijk (vrije) tijd, maar het scheelt veel in de kosten die u anders zou moeten maken.

roldeurkast