Landelijk Wonen

Exclusieve veranda

De laatste jaren is er een trend opgekomen om je tuin zo lang mogelijk te benutten. Dit kun je doen door je woonruimte te verlengen naar de tuin. Een veranda of terrasoverkapping om lekker uit de regen en wind te zitten, een buitenkeuken om te koken, een loungeset om heerlijk te genieten van de zon en een terrasverwarmer om de avonden zo lang mogelijk te rekken.

In de zomer en herfst proberen we vaak zoveel mogelijk buiten te zijn en aan het eind van de winter kunnen we niet wachten om weer naar buiten te gaan. Door een veranda te laten plaatsen kun je vroeg in het voorjaar al heerlijk genieten van de buitenlucht.

Wat wil je?

Een veranda, overkapping of een tuinkamer er zijn een hoop mogelijkheden, afhankelijk van wat jij graag wilt. Je kunt kiezen voor een simpele overkapping van een afdak op palen tot een exclusieve veranda waarbij je heerlijk buiten kunt zitten tijdens een regenbui. Vaak begint het met een idee om droog te zitten in de tuin, maar voor de meeste mensen geldt dat zij hierna ook graag uit de wind willen zitten. Het is dus belangrijk om goed na te denken wat je precies wilt voordat je iets gaat (laten) bouwen.

Van afdak tot complete tuinkamer

Een overkapping kan zowel van hout als aluminium gemaakt worden. Het dak kan helemaal dicht zijn, het is mogelijk om de overkapping met een hek af te sluiten of om er complete glazen wanden in te zetten. Wanneer je kiest voor een transparant dak kun je al snel buiten zitten omdat het zonlicht direct naar binnen schijnt. Een glazen dak kan wel het beste gecombineerd worden met een zonnewering, omdat het anders in de zomer erg warm kan worden onder het glas. De zijkanten kunnen helemaal open blijven, maar er kan ook een glazen wand geplaatst worden. Alles is helemaal op maat te laten maken.

Voor- en nadelen van een veranda

Aan een veranda zitten natuurlijk voor- en nadelen. De voordelen zijn:

  • Je kunt langer en meer buiten zitten
  • Je verlengd je leefruimte
  • Je creëert een gezellig sfeer in de tuin

De nadelen van een veranda zijn:

  • Het kan een grote investering zijn
  • Je levert een stuk van je tuin in
Tagged on: , ,