Landelijk Wonen

Energieverbruik op het platteland

Landelijk wonen is mooi, rustig en wordt vaak geassocieerd met knusse huizen met een open haard of juist met grote boerderijen. Vooral de ruimte, privacy en rust zijn belangrijk en kunnen dé redenen zijn voor mensen uit de stad om op het platteland te gaan wonen. Een nadeel van landelijk wonen is dat deze huizen vaak (erg) oud zijn en niet of nauwelijks isolatie hebben. Dit betekent dat, als er CV aanwezig is, er behoorlijk gestookt moet worden om het huis op een behaaglijke temperatuur te houden.

Voor landelijke huizen zijn er in het algemeen dus veel mogelijkheden om te besparen op de energiekosten. Vooral omdat de isolatie in de meeste gevallen afwezig is kan er daarop al snel een verlaging van de energiekosten gerealiseerd worden. Met het verbeteren van de isolatie blijf er meer warmte binnenshuis waardoor er minder hard gestookt hoeft te worden. Dit is echter niet de makkelijkste manier om veel geld te besparen op de energiekosten op het platteland, dit is namelijk overstappen van energieleverancier. Volgens EasySwitch.nl kan je met het kiezen voor een nieuw energiecontract jaarlijks tot wel 400 euro besparen. Op de pagina https://www.easyswitch.nl/energie/energie-begrippen/overstappen-energieleverancier/ staan ook nog een aantal weetjes over het overstappen van energieleverancier.

Vooral voor mensen die landelijk wonen kan groene energie een belangrijke eis zijn voor het energiecontract. Groene energie is zoals bekend energie die opgewekt wordt uit duurzame energiebronnen zoals de zon, de wind en het water. In de energievergelijker van EasySwitch is het op een simpele manier mogelijk om te filteren op groene en extra groene energiecontracten. Het verschil hiertussen is dat groene energie ook grijze energie kan zijn die “vergroend” is met certificaten of afkomstig is uit het buitenland. Extra groene energie is groene energie uit 100% duurzame bronnen. Meer informatie over groene energie is te vinden op deze pagina van de energievergelijker EasySwitch.nl.