Landelijk Wonen

Egyptische en Marokkaanse hanglampen veroveren de wereld

Er zijn hanglampen met hopen… Van verschillende culturen, kwaliteit, kleuren en helaas ook qua prijzen. Laten we even verder ingaan op twee soorten hanglampen die tegenwoordig de wereld zo’n beetje veroveren.

Echt waar, waar ik ook maar binnenkom dezer dagen, er zijn zo vaak hanglampen te zien. Vooral uit de Oosterse stijl. Moest je het nog niet hebben opgemerkt, veel van de typisch Oosterse interieur details kan je tegenwoordig vinden in onze Belgische en Nederlandse huizen.

Tip: Oosterse lampen winkel Rotterdam

Ik denk dat dit komt door de rust en gezelligheid die ze uitstralen. In plaats van onze felle lichten, geven de Oosterse lampen vaak een zwakker licht maar de sfeer die ze in de kamer verspreiden, geeft een aangenaam gevoel. Al zal zowat elke oogarts zeggen dat het licht dat ze uitstralen vaak te weinig is en zeer slecht voor de ogen. Maar goed, we gaan vandaag niet over oogartsen babbelen maar over verschillende hanglampen. En dan specifiek de Egyptische en Marokkaanse hanglampen.

De Egyptische hanglamp

De Egyptische verlichting is vaak met de hand gesponnen en bekleed met nikkel, zilveroxide of in een koperen gouden kleur. De patronen worden vervolgens uit de vrije hand geslagen zonder stencils en kunnen daarom als een kunstwerk worden beschouwd. Als je de Egyptische lampen op muren of plafonds laat schijnen, dan ontstaan er vaak prachtige patronen. Het doet me een beetje denken aan die scène in de film ‘The greatest showman’ wanneer de hoofdacteur voor zijn twee dochters een prachtig patroon laat schijnen op de lakens die buiten hun huis te drogen hangen.

Aanbiedingen: de meest goedkope oosterse lampen!

De Marokkaanse hanglamp

Het verschil tussen de Egyptische en de Marokkaanse lamp is dat de Marokkaanse vaak gemaakt is van mozaïek. Maar bij hanglampen is dat niet altijd het geval. De Marokkaanse hanglamp en de Egyptische lijken echt veel op elkaar. Het enige verschil is meestal de kleur. De Marokkaanse lampen hebben vaker lichtere kleuren terwijl de Egyptische hanglampen iets donkerder zijn.