Landelijk Wonen

Een tafel gemaakt van boomstammen

Boomstamtafels zijn tegenwoordig steeds populairder aan het woorden. De trends op het gebied van tafels zijn door de jaren heen erg wisselend. De eerste tafels die in de geschiedenis werden gemaakt, hebben waarschijnlijk veel weg van de bladen van de hedendaagse boomstamtafels. Vele jaren daarna, werd alles steeds strakker en netjes afgewerkt, waarbij minder gebruik werd gemaakt van het natuurlijke uiterlijk van natuurlijke materialen. Door woontrends zoals het landelijk wonen, is het gebruik van natuurlijk materialen weer helemaal hot. Bij landelijk wonen wordt er gebruik gemaakt van riet, hout, katoen en linnen. Houten meubels worden opgeschuurd, zodat de vorm en structuur van het hout weer duidelijk naar voren komen.  Bij boomstamtafels wordt er een blad gemaakt van de doorsnede van een boom. Hoe groter en breder te boom, hoe breder en groter de tafel kan worden gemaakt. Het belangrijkste van een boomstamtafel is dat de natuurlijke vorm van het hout behouden blijft. Zijn er eventuele onregelmatigheden aan de zijkanten of nerven aan de bovenkant van het blad, dan worden deze juist bij het design betrokken.

Kwalitatieve oplossingBoomstamtafel

Omdat met kwaliteit vaak direct in verband brengt met duur, zijn er veel mensen die kiezen voor minder kwalitatieve meubels omdat deze niet te betalen zijn. Waar men normaal veel betaald voor de combinatie van mooie materialen, de juiste bewerking, het design en het merk, kan bij een boomstamtafel al veel van deze kosten geschrapt worden. Een design wordt eigenlijk niet echt gemaakt, omdat dit juist tot stand is gekomen door de boom zelf. Wat er wel moet gebeuren door een meubelmaker of houtbewerker is het tafelblad daadwerkelijk uit de boom halen en vervolgens op poten zetten. Sommige boomstamtafels worden voorzien van houten poten, andere worden gecombineerd met stevige metalen poten.

Een mooie boomstamtafel worden vervaardigd uit 1 of 2 plakken hout van éénzelfde boomstam. Het mooiste effect wordt gecreerd als het boomblad de indruk geeft dat hij zo min mogelijk behandeld of aangeraakt wordt. Het boomstam tafelblad wordt ontworpen door de boom zelf, waardoor u altijd een uniek ontwerp heeft. Niemand zal zo ooit dezelfde tafel als u hebben.

Een boomstamtafelblad kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, zo kan er een standaard tafel van worden gemaakt, maar ook een aanrechtblad of blad van een staantafel of bar.