Landelijk Wonen

Een landelijk toilet creëren

Houd je van de landelijke, romantische stijl in huis? Dan kun je dit natuurlijk doortrekken tot in het toilet. Bij landelijk denken we aan gezelligheid, geborgenheid en comfort. Er zijn verschillende stijlen te onderscheiden, we lichten er graag een paar toe.

Nostalgisch / retro

Ga je voor nostalgisch, kies dan voor zwart-wit geblokte tegels en een wit toilet met zwarte bril. Je kunt bij Badkamerplaza toiletten kopen met iedere gewenste bril. Een ouderwetse lamp maakt ook veel verschil. Hang wat oude foto’s op van vroeger en de sfeer is gecreëerd!

Klassiek

Kies je voor klassiek, dan passen lichtgele tegels met een marmereffect en sierrand goed, en sierlijke kranen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Badkamerplaza kranen met een ouderwetse ‘warm’ en ‘koud’ knop. Ook een wastafeltje met pootjes past dan goed, evenals een wandlampje met chique kap. Een spiegel met gouden sierlijst maakt het af!

Romantisch

Is romantisch meer je smaak, koop dan accessoires met hartjes en engeltjes, zoals theelichtjeshouders, bewaarblikken en geurzakjes. Ook hout past goed bij de romantische stijl, zoals een kastje van sloophout en houten lambrisering. Denk ook eens aan bloemetjesbehang of handdoekjes met bloemen of hartjes.

Kindvriendelijk toilet

Heb je kleine kinderen, denk dan aan een speciale 2-in-1 wc-bril om het toilet kindvriendelijk te maken. Hierop kunnen zowel volwassenen als kinderen zitten zonder dat er de kans bestaat dat kinderen door de wc-bril zakken en vast komen te zitten in het toilet.
Kies daarnaast voor een rond in plaats van een rechthoekig wastafeltje en geen scherpe haakjes voor handdoeken. Hang de handdoek en spiegel wat lager en zorg er natuurlijk voor dat schoonmaakmiddelen buiten handbereik zijn.
Laat je inspireren in de showroom of online bij badkamerzaken als Badkamerplaza en snuffel voor snuisterijen op markten en online. Er zijn een heleboel landelijke accessoires, zoals een sierlijke houder voor wc-rollen, fotolijstjes en beeldjes. Nog een bordje met het woord ‘toilet’ erop op de deur en je wc is een ware eyecatcher!