Landelijk Wonen

Bevroren waterleidingen? Dit moet je doen!

Op het moment dat je last hebt van bevroren waterleidingen is het belangrijk om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Als je niet meteen actie onderneemt zal dit voor nog meer problemen zorgen en uiteindelijk ook meer schade. En meer schade betekent meer kosten voor het laten herstellen.

Schade aan de waterleidingen zullen vooral ontstaan op het moment dat het gaat dooien, terwijl de leidingen bevroren zijn geweest. De kans is groot dat de leiding gaat scheuren en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Een gescheurde leiding zorgt namelijk voor een ernstige lekkage, wat zal leiden tot veel schade aan je woning. Om over mogelijke gevaarlijke kortsluiting nog maar te zwijgen.

Wat moet je doen bij een bevroren waterleiding?

Het is dus van groot belang om direct een expert de situatie te laten oplossen. Ga op zoek naar een deskundige loodgieter die de bevroren waterleidingen kan laten ontdooien. Op het moment dat de bevriezingen nog niet zo ernstig zijn kan het omhoog zetten van de centrale verwarming het probleem verhelpen. Zet dan wel de deuren en/of luiken naar de ruimte open zodat de warme lucht bij de leidingen kan komen. Wanneer je dit zelf gaat doen moet je wel weten hoe je de druk kunt laten ontsnappen zodat de leiding niet gaat scheuren.

Bij het inschakelen van een vakman weet je 100% zeker dat alles goed zal verlopen en dat meer schade voorkomen wordt. Bij twijfel adviseren wij dan ook altijd om een loodgieter te bellen.