Landelijk Wonen

Beton is met Duravit ME Starck niet alleen een ruw bouwmateriaal

duravit_starck_me_badkamerBij beton denk je misschien aan wanden die nog niet af zijn of aan de fundering van je huis, maar met beton kun je zoveel meer doen. Beton maakt een ware opmars binnen interieur design en is ondertussen niet meer weg te denken als materiaal bij het ontwerpen van een modern interieur of woning. Meubelontwerpers maken graag gebruik van beton in kasten, werkbladen en het wordt vaak verwerkt in accessoires waar het wordt gecombineerd met natuurlijke producten zoals hout. Vroeger werd een ruwe betonmuur weggewerkt, maar bij huidige interieur designs wordt de niet gepleisterde betonmuur juist naar voren gehaald. Het laten zien van pure en rauwe bouwmaterialen zoals het kale beton met verwerkingssporen hoort bij de woonstijl van nu. Maar naast beton in de keuken is beton in de badkamer nu een opmars aan het maken. In combinatie met andere natuurlijke producten zoals bijvoorbeeld wit sanitair creëert het een mooie vorm van tegenstrijdigheid en aanvulling tegelijk. Dit bijzondere effect is door Duravit in het badkamerdesign onderkent en wordt in veel badkamer ontwerpen door Duravit dan ook toegepast.

Beton is speciaal

Net als keramiek is beton een puur natuurlijk product. Cement wordt gemaakt uit kalksteen en zand of grind wordt vermengd met water. Door bijvoorbeeld staal toe te voegen aan het beton kan het gespecialiseerd worden. Afhankelijk van de mengverhouding tussen metaal en beton krijgt het een ander uiterlijk, zo kun je het beton zwaar of licht of fijn of ruw laten ogen. Door gebruik van glasvezel in de menging van het beton ogen ruimtes veel lichter. De glasvezel deeltjes laten daglicht door, waardoor de ruimte verlicht wordt en zachter lijkt. Een gegeven dat de sanitair serie Duravit ME by Starck voor de badkamer nog beter in de badkamer laat harmoniseren.

Duravit en beton in de badkamer

Net als zandsteen heeft een fijnkorrelige betonwand een elegante en vooral warme uitstraling. Wanneer je fijnkorrelig beton gebruikt blijft het materiaal zeer discreet en blijft het op de achtergrond. Beton als decorelement in de badkamer is dus perfect. De serie van ME by Starck van Duravit is ontzettend veelzijdig en deze serie is gemaakt voor de badkamer. De serie is gespecificeerd op esthetiek, maar biedt voor ieders wat wils. Omdat beton zo veelzijdig is dient het zich voor veel verschillende inrichtingsmogelijkheden. De serie heeft een visueel design-signatuur door de smalle rand die terugkomt in het Duravit sanitair bij wasbakken, wc’s en urinoirs. Wat de serie zo bijzonder maakt is de nieuwe 130 mm brede dubbele wastafel die, dankzij de dunne kant, bijna randloos en licht oogt. Het fijnkorrelige beton als afwerking op de wanden van de badkamer laat de heldere lijnen en vormen van de Duravit ME by Starck serie echt naar voren komen.

Bron: http://www.sani-bouw.nl/nieuws/duravit-starck-me-individualiteit-voor-de-persoonlijke-badkamer