Landelijk Wonen

Beplanting voor in een landelijke tuin

Beplanting voor een landelijke tuin - 123landelijkwonen.nlEen landelijke tuin aanleggen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als je rekening houdt met een aantal aspecten. Zo kenmerkt een landelijk tuin zich aan een grasveld, een vijver (waterpartij), natuurlijke bestrating en een landelijke beplanting met vaste planten en heesters. Omdat veel mensen het lastig vinden om tot de juiste tuinplanten te komen, volgende hieronder een aantal onmisbare planten voor in een landelijke tuin:

Rozenstruik (Rosa)

Een echte klassieker is de rode roos (Rosa ‘Red Fairy’). Deze plant bloeit vrijwel onafgebroken van juni tot en met ver in de herfst. Naast de rode variant heb je ook nog de Rosa ‘The Fairy’ (roze), Rosa ‘White Fairy’ (wit) en de Rosa ‘Yellow Fairy (geel). Gebruik bij het tuinieren wel handschoenen want de roos heeft gemene prikkers.

Hortensia (Hydrangea)

Een populaire heester die in veel soorten tuinen wordt toegepast en in een landelijke tuin absoluut onmisbaar is. In de bloeiperiode vormt de plant gigantisch grote bloemen tot soms wel een diameter van 25 cm! Bekende soorten zijn de Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ en Hydrangea paniculata ‘Limelight’, beide met een witte bloemkleur. Voor de liefhebber is er nog de Hortensia van de Forever & Ever collectie, een prachtige sterke soort die verkrijgbaar is in de kleuren rood, roze, wit en blauw!

Haagbeplanting (Buxus of Fagus)

Typerend aan een landelijke tuin zijn de vaak strakke hagen. Rondom het huis staat vaak een beukenhaag (Fagus) die verkrijgbaar is in een groene of rode bladkleur. De borders in de tuin worden vaak omringt door strakke, lage Buxushagen. Door bepaalde vormen van Buxus te maken creëer je een speels effect. Kortom, de ideale haagplanten voor in een landelijke tuin!

Lupine

Deze schitterende vaste plant is een must have voor in de landelijke tuin. Het handvormige blad heeft wat weg van een palmblad en heeft een frisgroene kleur. In de maanden mei, juni en juli bloeit de Lupine erg opvallend met prachtige bloemtrossen. Afhankelijk van de soort, bloeien ze met een rode, witte, blauwe of gele bloemkleur. In het wild wil deze soort ook wel eens voorkomen.

Akelei:(Alpenakelei)

Sierlijk, elegant….dat is wat de Akelei (Aquilegia alpina) is. Deze relatief laagblijvende vaste plant van zo’n 30-40 cm bloeit met een blauwpaarse bloeikleur. Een sterke vaste plant die weinig onderhoud nodig heeft en een echte landelijke uitstraling heeft.