Landelijk Wonen

Aandachtspunten bij het kopen van markiezen

Vanaf het moment dat je besloten hebt om markiezen te kopen dan moet er met een aantal factoren rekening gehouden worden. In dit artikel worden deze factoren besproken.

Prijs van de markiezen

Er zit verschil in prijs bij de verschillende markiezen. Dit heeft dan ook voornamelijk met de kwaliteit van de zonwering te maken. Daarnaast zijn er ook standaard markiezen die dus vrij goedkoop zullen zijn, terwijl er ook markiezen gemaakt kunnen worden op basis van de wensen en behoeften van de klant. Dat betekent dat er dan sprake is van maatwerk. Maatwerk is vrijwel altijd duurder omdat het naadloos aansluit op de wensen van de klant.

Specialist in markiezen

Een specialist in markiezen is eigenlijk een specialist in zonwering. Er zijn in totaal vier verschillende soorten van zonwering en de markiezen zijn er hier een van.

Hierbij kan er gekozen worden voor meerdere soorten zonwering. Markiezen zijn speciaal gemaakt voor zonwering die binnen geplaatst wordt. Bij een specialist kan ook prijs op worden gevraagd van de verschillende soorten merken. Zij werken vaak ook met verschillende soorten leveranciers en kunnen ook advies geven over welk type zonwering het beste past bij de woning qua kwaliteit maar ook of het past bij het interieur van de woning.

De plaatsing van de markiezen

Op het moment dat je handig bent met bepaalde klussen is het wellicht mogelijk om eens goed te kijken naar de gebruiksaanwijzing. Dan is het wellicht mogelijk om de markiezen helemaal zelf te plaatsen! Wanneer je niet zo handig bent met het plaatsen van markiezen is het wellicht verstandig om geen risico te nemen en de plaatsing door een specialist te laten uitvoeren.

Garantie op de markiezen

Bij de aanschaf van de markiezen kan het ook nooit kwaad om na te gaan wat voor garantie deze hebben. Het kan natuurlijk altijd zijn dat ze op korte termijn kapot zijn gegaan. Het is dan zonde dat er geen garantie op zit terwijl er wel een groot bedrag betaald is voor de aanschaf van de markiezen.